Με απειλές επιθέσεων και αιματοχυσία απειλούν τη Ρωσία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) σε ένα πεντάλεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε στη ρωσική γλώσσα νωρίτερα την Πέμπτη. Η τρομοκρατική οργάνωση ορκίζεται «να πάρουμε πίσω τον Καύκασο και να σταματήσουμε τη διοίκηση του από σκοτεινές δυνάμεις», να αρπάξει το Κρεμλίνο και να επιβάλλει τη Σαρία στο Ταταρστάν.

Η γνησιότητα του βίντεο που περιέχει απειλές εναντίον της Ρωσίας δεν είναι σαφής, αλλά οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας θα αντιμετωπίσουν άμεσα το ζήτημα αυτό, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχω διαβάσει τις ειδήσεις σχετικά με αυτό το βίντεο, αλλά δεν το έχω δει ο ίδιος. Δεν ξέρω για την αυθεντικότητα αυτού του βίντεο, και δεν ξέρω για την αυθεντικότητα αυτών των πηγών. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι αυτό το υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τις ειδικές υπηρεσίες μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μόσχα ο Πεσκόφ.

Τον Οκτώβριο, η τρομοκρατική οργάνωση ISIL κάλεσε τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο για να ξεκινήσουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά των πολιτών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι, σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, διεξάγουν «σταυροφορίες» κατά των μουσουλμάνων.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία ξεκίνησε μια αεροπορική εκστρατεία στη Συρία, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της χώρας, Μπασάρ Άσαντ, με στόχο τις θέσεις των τρομοκρατών με αεροπορικές επιδρομές. Η επιχείρηση έχει συντονιστεί με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top