Οι κινεζικές αρχές , σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα θέλουν να απαλλαγούν όχι μόνο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, αλλά και από τα γερμανικά, αναφέρουν πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Συγκεκριμένα η Κρατική Διοίκηση Ξένου Συναλλάγματος της Κίνας (Κρατική Διοίκηση Ξένου Συναλλάγματος, SAFE) από τον Μάρτιο, ενεργεί με τέτοιον τρόπο ώστε να απαλλαγεί τελείως από τα γερμανικά κρατικά ομόλογα, ενώ ο αγοραστής στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία τα αγοράζει στο πλαίσιο του προγράμματος της «ποσοτικής χαλάρωσης», αναφέρει δημοσίευμα.
Ο όγκος των κινεζικών συναλλαγών αυτών ανέρχεται σε περίπου 60 δις ευρώ το μήνα. Από το ποσό αυτό, περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε γερμανικούς τίτλους οι οποίοι, εξ ονόματος της ΕΚΤ αγοράζει η γερμανική Bundesbank. Σύμφωνα με πηγές της δημοσίευσης, οι συναλλαγές αυτές υπόκεινται σε εκ των προτέρων συμφωνία των κεντρικών τραπεζών της Κίνας και της Γερμανίας.

Ως ένας από τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται μια τέτοια κίνηση, είναι σύμφωνα με Κινέζους εμπειρογνώμονες η υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος, ενώ και η Κινεζική υπηρεσία συναλλάγματος ΕΟΕ θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια για να αποτρέψει επιθέσεις στο εθνικό νόμισμα της χώρας.

Ταυτόχρονα, είναι πιθανό ότι η Κίνα αποφάσισε να λάβει τα κέρδη στα κρατικά ομόλογα στο σωστό χρόνο, όταν αυτά έφτασαν σε μια μέγιστη τιμή, και την απόδοση κοντά στο μηδέν. Ο έμπειρος οικονομολόγος της UBS στο Πεκίνο Wang Tao πιστεύει ότι το ποσό των γερμανικών ομολόγων που κατέχονται από την Κίνα, μπορεί φθάνει τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια $, ενώ τα αμερικανικά ανέρχονται στα Ένα τρις.400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα πραγματοποιεί την πώληση των γερμανικών ομολόγων ταυτόχρονα με τα αμερικανικά Από την αρχή του τρέχοντος έτους, το Πεκίνο έχει πουλήσει ομόλογα αξίας 243.900 δις. δολαρίων , με τα 97 δις . να πουλήθηκαν , τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όπως προκύπτει από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η διαπραγμάτευση υλοποιήθηκε μέσω των λογαριασμών του βελγικού συστήματος εκκαθάρισης Euroclear.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, οι λόγοι που οι Κινέζοι ‘’ξεφορτώνονται‘’ αμερικανικά και γερμανικά ομόλογα ταυτόχρονα παραμένει προς το παρόν ‘’μυστικός‘’. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θέμα αυτό που να έχουν έρθει στην δημοσιότητα, αλλά μόνο εικασίες. Εμείς θεωρούμε ότι το Πεκίνο αναμένει εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο , οι οποίες μπορεί να είναι ‘’πολύ άσχημες‘’ και επικίνδυνες, χωρίς να αποκλεέται και ένα παγκόσμιο οικονομικό κράχ στα χρηματιστήρια . Όσο για την Γερμανία , πλήθος αναλύσεων ομιλούν για διάλυση της ΕΕ, σε εύλογο χρονικό διάστημα. Το κοινό νόμισμα είναι κάτι από το οποίο θα αποχωρήσουν όλες οι χώρες της ένωσης.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top