Πάτρα, 23/11/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΣΟΨΥ Πάτρας


Σε μια εποχή που πολλαπλασιάζονται τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει να στηρίζει τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση από τις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Πριν λίγους μήνες, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αξιολόγησε δια ζώσης και αναγνώρισε το σημαντικό έργο του ΣΟΨΥ Πάτρας. Το Ίδρυμα ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου ενέκρινε μια γενναία δωρεά προς το ΣΟΨΥ Πάτρας με την οποία καλύπτεται η μισθοδοσία 10 εργαζομένων για τα επόμενα δυο χρόνια, αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου σε ένα ακόμη κτίριο.

Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών του ΣΟΨΥ Πάτρας, ο Σύλλογος δρομολογεί και λειτουργεί μια νέα σύγχρονη και φιλική υπηρεσία με το όνομα: Κοινωνικός-Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής».

Στόχοι της υπηρεσίας είναι:

Ø Η υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική νόσο με σκοπό την άρση του στίγματος, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι ψυχικά πάσχοντες.

Ø Η παροχή συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και στις οικογένειές τους.

Ø Η παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικών οδηγιών σε εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας από ψυχίατρο και παιδοψυχίατρο.

Ø Η υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για χρόνιους ψυχικά πάσχοντες.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΣΟΨΥ Πάτρας αποτελείται από ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, υπεύθυνο οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης, Business Development Executive. Οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου είναι δεσμευμένοι στις αξίες της ισότητας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, της διαφάνειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνίας των πολιτών.

Το Δ.Σ., τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και οι φροντιστές του ΣΟΨΥ Πάτρας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη εν λόγω δωρεά. Έτσι, καθίσταται δυνατή η συνέχιση και η ποιοτική αναβάθμιση του έργου του Συλλόγου, που εδώ και 12 χρονιά προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, ενδυνάμωσης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, προς τους ψυχικά πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Μη μένεις με το πρόβλημα, έλα μαζί μας!

Καλούμε την κοινότητα να στηρίξει το έργο του ΣΟΨΥ Πάτρας με κάθε τρόπο.Πληροφορίες για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, και επίσης επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει διαθέσει συνολικά €1.50 δισεκατομμύρια ($1.79 δισεκατομμύρια), μέσω 3.252 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2015, το Ίδρυμα ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία, ύψους €100.000.000 ($112 εκατομμύρια), επιπλέον των τακτικών του δωρεών, ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδεινούμενης κρίσης στην Ελλάδα, παρέχοντας άμεση υποστήριξη στα πιο ευάλωτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Η νέα πρωτοβουλία ακολουθεί τις δύο προηγούμενες πρωτοβουλίες του 2012 και 2013, ύψους €100.000.000 ($130 εκατομμύρια) έκαστη. Η πρωτοβουλία του 2012, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί, αποσκοπούσε, επίσης, στην άμεση ανακούφιση από τις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι €596 εκατομμύρια ($831 εκατομμύρια), ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο δωρεές αξίας €5 εκατομμυρίων ($6 εκατομμυρίων) έκαστη, προς την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, για τη μετάβαση στα νέα τους κτίρια. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: http://www.SNF.org/

Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία Πάτρας (ΣΟ.Ψ.Υ. ΠΑΤΡΑΣ)
Σισσίνη 6 - Τ.Κ. 262 25, ΠΑΤΡΑ
τηλ. 2610-621.273, 6977.452 647
http://www.sopsipatron.gr/


Ο ΣΟΨΥ στο Facebook:
https://www.facebook.com/SopsyPatras

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=102630299775538Follow us on Twitter: http://twitter.com/sopsipatras
Το ραδιοφωνικό σποτ του ΣΟΨΥ: http://soundcloud.com/larapakos/sopsypatras_spot

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top