Δεν είναι ανέκδοτο αλλά κάπως έτσι ακούγεται. Η Τουρκία, η χώρα που υποστήριξε και εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος, σχεδιάζει να εξαπολύσει «μέσα στις προσεχείς ημέρες» μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την οποία θεωρεί βασικό ύποπτο για την αιματηρή επίθεση του περασμένου μήνα στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.
«Έχουμε σχέδια να δράσουμε στρατιωτικά εναντίον τους μέσα στις προσεχείς ημέρες (…) θα δείτε», δήλωσε ο Σινιρλίογλου στη διάρκεια μιας διάσκεψης για το μέλλον της Μέσης Ανατολής στο Αρμπίλ (Ιρακινό Κουρδιστάν), σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
«Το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) απειλεί τον τρόπο ζωής μας και την ασφάλειά μας», δήλωσε ο Σινιρλίογλου, «οφείλουμε όλοι να σχηματίσουμε ένα κοινό μέτωπο εναντίον αυτού του κινδύνου».
«Ακόμη κι αν η επέκταση του Νταές περιορίσθηκε χάρη στη διεθνή προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε, η απειλή δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί», επέμεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Σινιρλίογλου δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αυτή η στρατιωτική επιχείρηση.
Εντάξει! Οι Τούρκοι ξέρουν ότι κανείς δεν παίρνει σοβαρά τις ασυναρτησίες τους, για αυτό και ο Τούρκος υπουργός είπε «θα δείτε…». Τι να δούμε; Αυτό που μένει να δούμε είναι να γίνεστε τρία κομμάτια, για αρχή, να σωθεί η ανθρωπότητα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top