Με αυτή τη διεθνή έκκληση, η Οργάνωση No Patents on Seeds ζητά από τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, να σταματήσουν τις πατέντες για τα ζώα και τα φυτά και προειδοποιεί ότι οι Πολυεθνικές Εταιρείες όπως η Monsanto, παίρνουν ολοένα και περισσότερο τον έλεγχο των πόρων που χρειάζονται για την παραγωγή των τροφίμων.

Η αφορμή δόθηκε, όταν έγινε γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, πρόκειται να χορηγήσει στη Monsanto και στις εταιρείες του ομίλου της, 30 πατέντες για φυτά που προέρχονται από συμβατική αναπαραγωγή. Επίσης, η ελβετική εταιρεία Syngenta, πρόκειται και αυτή, να πάρει σύντομα, περίπου 12 πατέντες.

Να σημειωθεί ότι πολλές από τις πατέντες αυτές, αφορούν διάφορα λαχανικά όπως μαρούλια, καρότα, ντομάτες, πιπεριές κλπ. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Syngenta πρόκειται να εξαγοραστεί από την αμερικανική εταιρεία Monsanto, που σε αυτή την περίπτωση, θα φτάσει να ελέγχει σε ένα πρωτοφανή βαθμό, τους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή τροφίμων, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σελίδα υπογραφών για Οργανώσεις: no-patents-on-seeds.org

Σελίδα υπογραφών για μεμονωμένα άτομα: no-patents-on-seeds.org


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top