Σε μία πρωτοποριακή και πρωτότυπη κίνηση οδηγήθηκε η περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπογράφοντας με ΔΕΗ ΑΕ, μία προγραμματική σύμβαση, με τίτλο «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους στα Ιόνια Νησιά». Το πρόγραμμα υλοποιείται και απο την Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, «η περιφερειακή αρχή, ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της απέναντι στους συμπολίτες μας οι οποίοι καθημερινά βιώνουν τη μεγαλύτερη και βαθύτερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση στερούμενοι ακόμη και βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, προχωρά στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος για την περιφέρειά μας ενισχύοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών και την εκπρόσωπο της ΔΕΗ ΑΕ Π. Αμανατίδου, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά της περιφερείας Ιονίων Νήσων που τους έχει γίνει διακοπή ρεύματος ή αδυνατούν να προβούν σε ρύθμιση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν στην Περιφερειακή Ενότητα όπου διαμένουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου η περιφέρεια να αναλάβει την επιδότηση της επανασύνδεσης πληρώνοντας στον πάροχο, τη ΔΕΗ, την πρώτη δόση της ρύθμισης. Έτσι πραγματοποιείται η επανασύνδεση. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, αν η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού δεν επιτρέπει την αποπληρωμή των επόμενων δόσεων, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει το κόστος για την πληρωμή και των επόμενων δόσεων μέχρι του ποσού των 480 ευρώ ανά έτος.

Οι προϋποθέσεις προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι είναι απλές καθώς, όπως αναφέρεται στη σύμβαση, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ή αλλοδαποί που διαμένουν σε αυτή και διαθέτουν όλα τα στοιχεία νόμιμης παραμονής, να υπάγονται στην κατηγορία των «οικιακών καταναλωτών», να έχει εκδοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για την επίμαχη παροχή, η επίμαχη παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος να αφορά την πρώτη κατοικία και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου να μην ξεπερνά τα 7.200 ευρώ ετησίως.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες στα γραφεία των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου διαμένουν οι ενδιαφερόμενοι.
Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Αλέκος Μιχαλάς, πρόκειται για μία πρωτοπόρα ενέργεια στον ελλαδικό χώρο, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των Ιονίων Νήσων που αδυνατούν να αποπληρώσουν τη ΔΕΗ, με συνέπεια να τους έχει κοπεί η παροχή ηλεκτρισμού, ή να μην μπορούν να προβούν σε ρύθμιση χρεών τους.

«Στόχος της περιφέρειας Ιόνιων Νησιών είναι να συμβάλει, με κάθε μέσο που διαθέτει, στην αντιμετώπιση της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μιχαλάς.

Το πρόγραμμα στην Περιφέρεια Αττικής
Δίπλα στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στέκεται η περιφέρεια Αττικής που εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναλαμβάνει άμεσα τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Οι αρχές του προγράμματος είναι:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους του πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή το χρόνο

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.

Η Περιφέρεια Αττικής θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου 2. Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίηση τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέτουν οι πολίτες είναι τα ακόλουθα
Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ)

Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Εντολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του

Πηγή:eisodima.gr
ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top