Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε επίσημα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους την χαλάρωση των μέτρων εξαιτίας του προσφυγικού προβλήματος. Εκτός από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Σουλτς όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν να συνδέσουν το προσφυγικό πρόβλημα με τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα με βάση το 3ο μνημόνιο.

Στο αίτημα της Κυβέρνησης ζητείται να μην κινδυνεύσει η 1η κατοικία του Έλληνα διότι θα γίνει κοινωνική έκρηξη με το να στεγάζει η Ελλάδα πρόσφυγες και να βγάζει τους Έλληνες πολίτες από τα σπίτια τους. Ζητάει επίσης χαλάρωση και κατανόηση σε μερικά από τα μέτρα που ορίζει το μνημόνιο και δηλώνει ότι όποια απόφαση και να λάβει η Ευρώπη η Ελλάδα δεν θα παύσει να προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες και να δείχνει το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπο.

Απόφαση για το ελληνικό αίτημα θα λάβει την Δευτέρα το Γιούρογκρουπ και στην Κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά θα γίνουν αποδεκτά τουλάχιστον μερικά από τα αιτήματα της χώρας.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχος της Ενωμένης Ευρώπης δήλωσε σήμερα ότι την Δευτέρα στο Γιούρογκρουπ θα υπάρξει συμφωνία και θα εκταμιευτεί το υπόλοιπο της δόσης.

Ο κ. Σουλτς δέχτηκε την θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πλειστηριασμούς και πρώτη κατοικία και είπε ότι θα μεταφέρει το δικαιολογημένο αίτημα της Ελλάδας στους αρμόδιους ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top