Για μείωση του κόστους και για αύξηση των δυνατοτήτων, μίλησε ο Π. Καμμένος.

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας
Τη σύσταση εθνικού φορέα διαχείρισης των αεροπορικών μέσων των κρατικών φορέων -στρατιωτικών και πολιτικών- υπό το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη κάλυψη με τον κατά το δυνατό οικονομικότερο τρόπο των κοινωνικών αναγκών, αποφάσισαν οι συναρμόδιοι υπουργοί σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι ανάγκες που καλύπτονται είναι η αεροπυρόσβεση, η επιτήρηση δασών, οι αεροδιακομιδές-μεταφορές υγειονομικού ενδιαφέροντος, η έρευνα και διάσωση, η αεροπορική υποστήριξη σε καταστάσεις εφαρμογής σχεδίων εκτάκτων αναγκών (Ξενοκράτης) κ.λπ. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση για την ανάθεση του έργου των αεροδιακομιδών-διακομιδών υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

«Θεωρώ ότι θα μειωθεί το κόστος, θα μειωθούν οι ώρες οι οποίες χρειάζονται για να ανταποκρίνονται τα μέσα και παράλληλα θα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες στο νησιωτικό σύμπλεγμα, στις δυσπρόσιτες περιοχές και να αισθάνονται ασφάλεια οι Έλληνες πολίτες», δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

(Πηγη ΑΠΕ)

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top