Η Πάτρα τιμά τον Αγιο Ανδρέα

Ξεκινούν αύριο Κυριακή και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου, οι εκδηλώσεις για τον Πρωτόκλητο των Αποστόλων Ανδρέα. Τις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και ιδρυτή της Ορθόδοξης Αποστολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, θα λαμπρύνει φέτος η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα παραστεί τη Δευτέρα το πρωί στη Δοξολογία και τη λιτάνευση τις τιμίας κάρας και της εικόνας του Αγίου σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. 

Ο Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πατρών, όπου θα είναι ανοικτή για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η περιοδική εκθεση «Η των Πατρέων Σε Πόλις» που συνδιοργανώνουν φέτος στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2015, η Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Μητρόπολη Πατρών. Ο αναλυτικός τίτλος της Εκθεσης είναι «Η των Πατρέων Σε πόλις - Η Πάτρα του Αποστόλου Ανδρέα από την έλευσή του έως την επιστροφή της Αγίας Κάρας». Η Εκθεση σκιαγραφεί την περίοδο που έζησε, δίδαξε και μαρτύρησε στην Πάτρα ο Απόστολος Ανδρέας και είναι χωρισμένη σε τέσσερις θεματικές ενότητες, από τον 1ο αιώνα μ.Χ., τη ζωή στην πόλη, κουλτούρα και έθιμα, την περίοδο 4ος αιώνας μ.Χ. - 19ος αιώνας, τους ναούς του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα και την περιπέτεια της αγίας κάρας και την επιστροφή της στην Πάτρα.
Στις 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα παραθέσει σε κεντρικό ξενοδοχείο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. 


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 


Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η αχαιή αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου. Επίσης τη Δευτέρα θα επισκεφθούν την Πάτρα οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, ο α΄ επιλαχών βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ, Γιάννης Λαϊνιώτης, θα εκπροσωπήσει το Κίνημα και την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου. 


Ο ΔΗΜΟΣ 


Η δημοτική Ααρχή ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα παραστεί στη Δοξολογία και τη λιτάνευση της τίμιας κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα στους δρόμους της Πάτρας. Ανταλλαγή ευχών, με αφορμή τον εορτασμό της πόλης, δε θα γίνει στο Δημαρχείο αλλά στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος αποτελεί και το επίκεντρο του εορτασμού της πόλης.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top