Σύμφωνα με πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία επικαλείται το Ukrinform, τρία εκατομμύρια πρόσφυγες θα μεταναστεύσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2017.


«Εάν η πλειοψηφία από αυτούς αποκτήσει μια νόμιμη εργασία, αυτό θα αποτελέσει ένα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία», δήλωσαν αξιωματούχοι των Βρυξελλών.


Μέχρι το τέλος του 2015, η ΕΕ θα πρέπει να φιλοξενήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μετακινούμενους.


Η μερίδα του λέοντος από αυτούς θα παραμείνουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα, όπου οι φυγάδες από τη Μέση Ανατολή και τη Αφρική που διαπλέουν τη θάλασσα έχουν ως πρώτο στόχο τις χώρες αυτές.


Ο μεγαλύτερος όγκος θα παραμείνει στην Ελλάδα εάν δεν βοηθήσουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


«Σύμφωνα με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσουν με το σύστημα των ποσοστώσεων, ώστε να απορροφήσουν μέρος των μεταναστών. Ωστόσο, πολλά κράτη της ΕΕ, αρνούνται κατηγορηματικά να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Αυτές είναι η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία», σημειώνει το δημοσίευμα.


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε όλα τα κράτη να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη, ειδικά προς την Ελλάδα, και να βοηθήσουν και άλλες γειτονικές χώρες στη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, όπως σημειώνει το ‘Τσέρνο Μόρε Νόβοστι’.

--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top