Μία νεαρή Αφγανή, η οποία παντρεύτηκε παρά τη θέλησή της, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από Ταλιμπάν και πολέμαρχους όταν επιχείρησε να κλεφτεί με άλλον άντρα, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικοί αξιωματούχοι. Το σκληρό οπτικό υλικό, το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά μεταδόθηκε και από την τηλεόραση, δείχνει τον λιθοβολισμό της γυναίκας, το όνομα της οποίας έγινε γνωστό ότι είναι Ροξαχάνα κι η ηλικία της μεταξύ 19 και 21 ετών, η οποία βρίσκεται μέσα σε μία τρύπα στη γη και γύρω από αυτήν άντρες να της πετούν πέτρες. 
Η γυναίκα ακούγεται να επαναλαμβάνει την Shahada (σ.σ την ομολογία της ενότητας του Θεού-Αλλάχ και την πίστη στον Προφήτη Μωάμεθ) και η φωνή της να γίνεται όλο και πιο ψιλή στη διάρκεια του σχεδόν 30 δευτερολέπτων βίντεο, τη γνησιότητα του οποίου πιστοποίησαν οι τοπικές αρχές. Η δολοφονία, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα στο Γκαλμίν, μία περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκορ, την Φιροζκόχ, δήλωσε η κυβερνήτης Σίμα Τζογιέντα. 
Η Ροξαχάνα “λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους Ταλιμπάν, τους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες και τους ανεύθυνους, ένοπλους πολέμαρχους”, δήλωσε η Τζογιέντα στο Γαλλικό Πρακτορείο. 
Η Τζογιέντα, μία από τις μόλις δύο γυναίκες κυβερνήτες του Αφγανιστάν, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών η οικογένεια της νεαρής “την είχε παντρέψει δια της βίας με κάποιον που δεν ήθελε αυτή κι ετοιμαζόταν να κλεφτεί με έναν άνδρα συνομήλικό της”....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top