Το σουηδικό μοντέλο θα επιβληθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SpiroSpero.gr για το συνταξιοδοτικό. Εδώ και καιρό έχουν έρθει Σουηδοί ειδικοί, οι οποίοι στεγάζονται στα γραφεία της οδού Σταδίου στο Υπουργείο Εργασίας.

Εντός των 24ωρων, ενδεχομένως και σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη με βάση το σημερινό συνταξιοδοτικό μοντέλο της Σουηδίας. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως αυτό το μοντέλο «δεν τράβηξε» στη Σουηδία και οι Σκανδιναβοί αποφάσισαν για την δική τους χώρα να επιστρέψουν στο παλιό συνταξιοδοτικού σύστημα του αειμνήστου Ούλωφ Πάλμε.

Το μοντέλο λοιπόν που οι Σουηδοί πλέον απορρίπτουν για την χώρα τους αλλά προτείνουν στον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο και κατ' επέκταση σε εμάς, περιέχει πρώτα από όλα αύξηση του ορίου ηλικίας έως τα 67, με ανοιχτή όμως την διαμόρφωση (προς τα πάνω) στα όρια ηλικίας, ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής που θα παρατηρηθεί στον πληθυσμό μας στο μέλλον...

Το μοντέλο αυτό δεν θα περιέχει εισοδηματικά κριτήρια, άρα όλοι θα παίρνουν σύνταξη ανεξαρτήτως των όποιων άλλων εισοδημάτων τους και το κατώτατο όριο αυτής θα διαμορφωθεί στα 360 ευρώ!

Επίσης, οι Σουηδοί προτείνουν την ύπαρξη ενός και μόνο ταμείου, παρά τις αντιδράσεις επί παραδείγματι του Ταμείου των Νομικών, που διαμαρτύρονται καθώς δεν χρωστάνε και έχουν ένα υγιές ταμείο, ενώ προς το παρόν δεν θα ισχύσει ως όρος για τα επικουρικά η προϋπόθεση των μηδενικών ελλειμμάτων.

Πρόσθετα, προτείνεται η έλλειψη ρευστού για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό να καλυφθεί (πέρα από τις εισφορές) και με την επιβολή μίας πρόσθετης αλλά μικρής επιπλέον φορολόγησης σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, όπου τα έσοδα από τον συγκεκριμένο συντελεστή θα πηγαίνουν κατευθείαν στο Ταμείο για τις συντάξεις.

Η ποινή για όσους δεν θα είναι εντάξει με τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, μεταξύ άλλων θα είναι να χάνουν την περίφημη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ κατευθείαν θα οδηγούνται οι περιουσίες τους σε πλειστηριασμό, ανάλογα με το είδος της περιουσίας αυτής. Δηλαδή εκεί θα τεθούν περιουσιακά όρια και κριτήρια.

«Copy/paste» λύση και για τα «κόκκινα δάνεια»
Αυτό πρέπει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του SpiroSpero.gr, προτείνεται να ακολουθηθεί ως λύση και για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», όπου και πάλι για περιπτώσεις όπου κάποιος θα κρίνεται πως έχει πραγματικά ελάχιστη περιουσία θα γλιτώνει, εκείνος όμως που θα έχει έστω το κάτι παραπάνω (θα φανεί πως αυτό το κάτι παραπάνω θα οριοθετηθεί) τότε είναι δεδομένο ότι οι τράπεζες θα οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην λύση των πλειστηριασμών.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top