Αθήνα
Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πως το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς εξέπεμψε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλ.Τσακαλώτο και Γ.Σταθάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας.


Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ενισχύσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόσθεση χρηματοδότηση που θα παρέχει η Κομισιόν στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Ευκλ.Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα που αφορά τα «κόκκινα δάνεια» και τους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανάγκη για «έντιμο συμβιβασμό».


Επιπλέον, ο Γ.Σταθάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των πόρων του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι έχει πλήρως εξομαλυνθεί η διαδικασία καταβολών, μετά το πρόβλημα που προέκυψε από τα capital controls.
Ειδικότερα, ο Β.Ντομπρόβσκις παρατήρησε ότι συζήτησε με το οικονομικό επιτελείο το φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: multi-news.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top