Κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο πεδίο των σπανίων γαιών.
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Δρ. Δημήτρης Δρυμωνίτης, υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία κινεζικών εταιρειών και κρατικών φορέων, που αποτελούνταν από τους κ.κ. Shi Ruiting, γενικό διευθυντή σε θέματα σπανίων γαιών του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας, Wang Ji Ming, γενικό διευθυντή της NFC Rare Earths Co. Ltd., Gong Jijun, γενικό διευθυντή της Minerals Rare Earth Group Co. Ltd και Helen Guo, μάνατζερ της Griem Advanced Materials Co. Ltd.

Η Κίνα εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τις σπάνιες γαίες στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοιου είδους ενδιαφέρον από κινεζικής πλευράς, καθώς αντιπροσωπεία Κινέζων επιστημόνων είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και πέρυσι.
Αυτό επειδή η χώρα μας ανήκει στα πέντε κράτη της Ε.Ε., όπου απαντώνται τα 17 συγκεκριμένα «στρατηγικά μέταλλα», τα οποία είναι απαραίτητα για βιομηχανικές εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top