"Νεκρώνουν" σήμερα όλα τα λιμάνια της χώρας καθώς νωρίς το πρωί ξεκινάει η 24ωρη πανλιμενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΟΜΥΛΕ και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ. Μεγάλη συγκέντρωση θα πραγατοποιηθεί στον Πειραιά από τους λιμενεργάτες, οι οποίοι θα κατευθυνθούν με πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας. Σε συγκέντρωση καλούν οι δήμοι Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, όπου με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

24ωρη πανλιμενική απεργία κατά της παραχώρησης του ΟΛΠ

Στο μεταξύ, μαζική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων, που συμμετείχαν καθολικά χθες στη στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί. Μάλιστα, πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων μεταφέροντας το αίτημά τους για απόσυρση των διαγωνισμών πώλησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης. Επίσης, απαίτησαν να κατοχυρωθούν ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών, η ανάπτυξή τους και οι εργασιακές σχέσεις με κανονισμούς εργασίας και ΣΣΕ.

Κινητοποίηση στο πορθμείο στα Παλούκια πραγματοποίησαν ο δήμος και φορείς της Σαλαμίνας μαζί με σχολεία του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση μαζί με τον ΟΛΠ σημαντικών λιμενικών εκτάσεων του νησιού.

"Παραχωρείται σε ιδιώτες όλο το λιμάνι, από το Παλατάκι μέχρι το πορθμείο του Περάματος και ακόμα πιο πέρα, στη Σαλαμίνα. Το επιβατικό λιμάνι, όλες οι προβλήτες και οι κόλποι της περιοχής, το εμπορικό λιμάνι με το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας, θα γίνουν ένα απέραντο ιδιωτικό μονοπώλιο και οι εργασιακές σχέσεις θα κινεζοποιηθούν", τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ
Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top