Η δυναμική στάση του Βλαντίμιρ Πούτιν στο θέμα της Συρίας και στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών εκτοξεύει τη δημοτικότητα του ρώσου προέδρου στα ύψη. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ιδρύματος Ερευνών της Ρωσικής Κοινής Γνώμης VTsIOM που δημοσιεύεται σήμερα, η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν φτάνει το 89,9%, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που σημείωνε τον περασμένο Ιούνιο και ήταν στο 89,1%.


Σύμφωνα με τους δημοσκόπους του VTsIOM στην πρόσφατη δημοσκόπηση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η έμπρακτη προσπάθεια στήριξης της Δαμασκού στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις κατά σημαντικών θέσεων των εξτρεμιστών τους Ισλαμικού Κράτους .


Η δημοτικότητα και η αποδοχή του ρώσου προέδρου βγαίνει και έξω από τα σύνορα της χώρας. Τον περασμένο Απρίλιο το αμερικανικό περιοδικό TIME ανακήρυξε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως τον πιο σημαντικό ηγέτη του κόσμου με τη μεγαλύτερη επιρροή στην διεθνή σκακιέρα, ενώ τον Νοέμβριο του 2014 ο ρώσος ηγέτης βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ανάμεσα στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο στη σχετική λίστα του περιοδικού Forbes.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top