Σε χρόνο λιγότερο από ένα μήνα ολοκλήρωσαν την αποστολή τους τα τσακάλια του Μηχανικού στη νήσο Σκόπελο μετά την θεομηνία που έπληξε το νησί ! Οι Σκοπελίτες θα θυμούνται με ευγνωμοσύνη το Πέρασμα των Παιδιών του Στρατού από το νησί τους!
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει οτι σε χρόνο ρεκόρ και δουλεύοντας καθημερινά 12 με 16 ώρες αποκατέστησαν τις ζημιές και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις Μονάδες ,αφού εκτέλεσαν ένα ακόμη κοινωνικό έργο …Πάντα η προσφορά ήταν στο DNA των Μαχητών μας !Ο Στρατός απέδειξε ότι μπορεί για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να κερδίζει Μάχες στο Πόλεμο και Μάχες εν καιρώ ειρήνης και για την Ειρήνη …Και όπως είπε ο Ιερέας που τους ευλόγησε στο καλώς όρισμα !


Να είστε καλά Παιδιά μου …Μας φέρατε την Ελπίδα !

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές συνέπειες των καταιγίδων που έπληξαν τη νήσο Σκόπελο.Μετά από εντολή του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου το ΓΕΣ διέθεσε από το Μηχανικό της 1ης Στρατιάς
O Στρατός Ξηράς διέθεσε από 24 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και την 19 Οκτωβρίου 2015 , προσωπικό και μέσα ως εξής!

(2 Ισοπεδωτικές Γαιών, 2 Φορτωτές – Εκσκαφείς Τάφρου, 3 Ανατρεπόμενα Οχήματα, 1 Όχημα Γενικής Χρήσεως με Υδροφόρο) του 730 Τάγματος Μηχανικού και του 32 Λόχου Μηχανικού.

Οι εργασίες του Κλιμακίου επικεντρώθηκαν στην αποκατάσταση:

Της επαρχιακής Οδού πόλης ΣΚΟΠΕΛΟΥ – χωρίο ΣΤΑΦΥΛΟΣ – χωρίο ΑΓΝΩΝΤΑ. του ΧΥΤΑ στην περιοχή ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ.

Των υποδομών του λιμανιού ΣΚΟΠΕΛΟΥ.

Του χωματόδρομου που οδηγεί στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ για την πρόσβαση συνεργείου του ΟΤΕ για την αποκατάσταση τηλεπικοινωνιακών βλαβών!

Στη διάνοιξη του φραγμένου από τις κατολισθήσεις δρομολογίου από το χωρίο ΑΓΝΩΝΤΑ στο λιμάνι ΣΚΟΠΕΛΟΥ.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top