ΔΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ… ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ… ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΩΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ…
«ΕΡΓΑΛΕΙΑ» ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ) ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ…

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥς ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ PLAN B ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥΣ… ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ… ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ…
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησής της στη Μεσόγειο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις Βρυξέλλες.
Βάσει του μέτρου αυτού, που θα ισχύσει από τις αρχές Οκτωβρίου, τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα μπορούν:
να εκτελούν νηοψίες,
να προχωρούν σε κατασχέσεις,
να ζητούν αλλαγή πορείας,
να καταστρέφουν ακόμη και πλοία που είναι ύποπτα ότι χρησιμοποιούνται από διακινητές
να προχωρούν σε συλλήψεις, με την προϋπόθεση να μην εισέρχονται στα λιβυκά χωρικά ύδατα.
Στη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες, οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση επεσήμαναν ότι «πληρούνται οι προϋποθέσεις» για να αρχίσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης EU Navfor Med, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου στη Μεσόγειο.

Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση – στην οποία συμμετέχουν τέσσερα πλοία και χίλιοι άνδρες— συνίστατο στην παρακολούθηση από τα διεθνή χωρικά ύδατα των εγκληματικών δικτύων που κάθε μέρα στέλνουν πλοιάρια γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ιταλία από τις ακτές της Λιβύης.
Επίσης οι άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση συνέδραμαν και στις επιχειρήσεις διάσωσης, συμβάλλοντας στη διάσωση 1.500 προσφύγων και μεταναστών.
Προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης χρειάζονται επιπλέον επτά πολεμικά πλοία, κάποια από τα οποία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις, καθώς και ελικόπτερα, υποβρύχια και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η δεύτερη φάση της επιχείρησης δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, διότι η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει μια σειρά νομικών κειμένων, που θα αφορούν μεταξύ άλλων τους κανόνες εμπλοκής των στρατιωτών.
AFP: Με στρατό θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό η ΕΕ
Η κατάσταση με το μεταναστευτικό φαίνεται πως ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και η ΕΕ αποφάσισε να στείλει στρατό στη Μεσόγειο προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο ζήτημα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση έρχεται τόσο μετά τα ναυάγια στο Αιγαίο (με πιο πρόσφατο αυτό στο Φαρμακονήσι με τους 34 νεκρούς), όσο και μετά την απόφαση της Γερμανίας να καταργήσει μονομερώς τη Συνθήκη Σένγκεν και να κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία.
Υπενθυμίζεται πως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) δήλωσε ότι αριθμός ρεκόρ αιτούντων άσυλο έχει διασχίσει τη Μεσόγειο το 2015 μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, συνολικά 2.748 αιτούντες άσυλο έχασαν τις ζωές τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο, με το πρακτορείο να επισημαίνει πως το κανάλι της Σικελίας είναι η πιο θανατηφόρα διαδρομή στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Αυστρία με την Ουγγαρία
Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Αυστρία με την Ουγγαρία, ο οποίος διασχίζει τα σύνορα στο σημείο εισόδου δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που κατευθύνονται προς τη Γερμανία, έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις του, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία ASFINAG.
«Ο λόγος είναι η αναμενόμενη από την αστυνομία ροή προσφύγων», σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναφέρεται στην κατεύθυνση από ανατολάς προς δυσμάς, ενώ η αντίθετη κατεύθυνση έκλεισε με ευθύνη των ουγγρικών αρχών.
Στην ανακοίνωσε αναφέρεται επίσης ότι είναι άγνωστη η διάρκεια ισχύος του μέτρου.
Η Αυστρία στέλνει στρατό στα σύνορα με Ουγγαρία
Οπως ανακοίνωσε, δε, ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, η κυβέρνησή του θα στείλει 2.200 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουγγαρία για να συνδράμουν την Αστυνομία στον έλεγχο των μεταναστών.
«Στοπ» και από Σλοβακία
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση της Σλοβακίας. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της σλοβακικής κυβέρνησης, ελήφθη η απόφαση για επανεισαγωγή των ελέγχων στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία και την Ουγγαρία, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει και η Τσεχία.
Και η Πολωνία έτοιμη να επιβάλει συνοριακούς ελέγχους
Η Πολωνία είναι έτοιμη να επιβάλει ελέγχους στα σύνορά της με άλλες χώρες μέλη της ΕΕ σε περίπτωση που απειληθεί η ασφάλεια των συνόρων, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Εύα Κοπατς.
Η ίδια δήλωσε επίσης πως γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η Πολωνία δεν θα συμφωνήσει σε αυτόματες ποσοστώσεις για την υποδοχη προσφύγων και ότι η Βαρσοβία ζητεί να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
«Μόλις λάβω οποιαδήποτε ειδοποίηση για οποιαδήποτε απειλή (στη συνοριακή ασφάλεια), η Πολωνία θα αρχίσει να ελέγχει τα σύνορας της», δήλωσε η Κόπατς προς δημοσιογράφους. «Θα δεχθούμε μόνο όσους πρόσφυγες έχουμε τη δυνατότητα να δεχθούμε, ούτε έναν περισσότερο ή λιγότερο», τόνισε.
hellasforce.com
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top