Χάος και έκρηξη βίας στην Τουρκία

Ολοένα και πιο κοντά σε έναν εμφύλιο πόλεμο σπρώχνεται η Τουρκία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προειδοποίησε χθες με δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης των Λαών (HDP) Σελαχεντίν Ντεμιρτάς μετά και τις πρόσφατες επιθέσεις-πογκρόμ κατά κουρδικών στόχων και γραφείων του φιλοκουρδικού HDP.
Οι συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων πολιτών» υπό το σύνθημα «Ανάθεμα στην τρομοκρατία», που κυρίως στα δυτικά της χώρας μετατράπηκαν τα τελευταία 24ωρα σε επιθέσεις κατά των εκπροσώπων και των γραφείων του HDP, των γραφείων της Hurriyet και της Sabah, Κούρδων πολιτών και κουρδικών επιχειρήσεων δίνουν μια νέα τροπή στο Κουρδικό, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.

Στα βίντεο από τις επιθέσεις ακούγονται οι συγκεντρωμένοι να φωνάζουν το όνομα του Ερντογάν και τη φράση «ο Θεός είναι μεγάλος», ενώ στις εικόνες εμφανίζονται να κάνουν το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Παράλληλα τα τουρκικά μαχητικά έπληξαν εκ νέου θέσεις των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε ιρακινό έδαφος και σύμφωνα με το BBC χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας προχώρησαν εντός του Βορείου Ιράκ για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια. Οι επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων τις τελευταίες ημέρες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά 30 αστυνομικοί και στρατιώτες, είναι αυτές που πυροδότησαν σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις επιθέσεις του όχλου και αύξησαν την ένταση των τουρκικών επιχειρήσεων κατά του PKK.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top