Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως είχε καλύτερη επίδοση στους ανεξάρτητους απο κομματικούς οπαδισμούς ψηφορόρους μετά την κοινή συνέντευξη στην ΕΡΤ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Κυρίως οι πολίτες επηρεάστηκαν από τη γλώσσα την κανονική και εκείνη του σώματος.Οι σύμβουλοι του κ.Μεϊμαράκη τον συμβούλευσαν να παίξει τα ρέστα του στην …καταστροφή τηες χώρας μέσα στους επτά μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Και σε ακροατήριο τυφλών,κωφών και ανοήτων το επιχείρημα δεν είχε τύχη καθώς το διατυπώνει ο αρχηγός της νεοδημοκρατικής νεολαίας το…1984!Από τότε είχε τιμόνι στα χέρια του ο Βαγγέλης και απο τότε ήταν πάντα σε αξιώματα.
Ο κ.Τσίπρας απάντησε μάλλον υποτονικά στο επιχείρημα αυτό απαρριθμώντας κάποιες καλές πρωτοβουλίες του επταμήνου αλλά περιέργως απέφυγε να δώσει έκταση στη διάλυση του κράτους και την εκτεταμένη και «χιλιοτραγουδισμένη» από τους ξένους διαφθορά σε όλα τα επίπεδα.
Μίλησε όμως για τη λίστα Λαγκάρντ και χρησιμοποίησε με επιτυχία το ανέκδοτο με το ουίσκι και το σφηνάκι.Ο έχων μεθύσει απο ουίσκι απέδωσε τον πονοκέφαλο όταν ρωτήθηκε στο ένα σφηνάκι που είπε μετά τό πάρτι με το ουίσκι.Ετσι σχηματόποίησε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση η δική του(σφηνάκι) εν σχέσει με τις παλαιές κυβερνήσεις των ουίσκι…
Στην εικόνα του κ.,Μεϊμαράκη φαίνονταν και τα χρόνια και η έλλειψη…κανονικού επαγγέλματος,την οποία θα έχει βέβαια και ο κ.Τσίπρας μετά από αντίστοιχο διάστημα…
Προφανώς απο αυτό ξεκίνησε και ο εκνευρισμός του κ.Μεϊμαράκη με την αθλιότητα ενός σκηνοθέτη της ΕΡΤ που αντί να δείχνει κανονικά τις εικόνες …ανέβασε σε ύψος τον κ.Τσίπρα.Εκνευρίστηκε και το είπε ο Βαγγέλης,ελλείψει άλλων επιχειρημάτων,εκνευρίστηκαν και οι ,,,μέτριοι στο ανάστημα με την ΕΡΤ του τραγουδιστή-ποιητή Τσακνή.


Ο κ.Μεϊμαράκης προσπάθησε με γλειψοειδές ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ να εμφανιστεί ως ο καλός οικογενειάρχης που τιμά κόρη-μάνα-πεθερά για να δείξει ότι έχει και καλλιτεχνική κατάληξη στην πεθερά Νίτσα Μαρούδα,παλαιών και αγνώστων καλλλιτεχνικών επιδόσεων.


Αντί να συνοδεύεται όμως από την κόρη του ή τη σύζυγό του στο πλάνο της ΕΡΤ συνοδευόταν από την Πηνελόπη Γαβρά-Ηλιάκη  ωθώντας μας να ξανασκαλίσουμε φακέλους σχετικούς με τις σπουδές ,την αξιοκρατία,τα φάρμακα και την ισοπολιτεία και ισονομία έναντι της Δικαιοσύνης….
Σαφές ήταν όμως ότι και οι δυο πολιτικοί κρατούσαν χαμηλούς τόνους στις μεταξύ τους κόντρες με το βλέμμα και στο μυαλό στην επομένη των εκλογών όταν θα χρειαστεί να στηρίξουν τους εφαρμοστικούς των μνημονίων νόμους,αλλά και κάποια μέτρα(προσχηματικής;)πάταξης της φοροδιαφυγής και διαφθοράς.
Το ΘΕΜΑ και το ΒΗΜΑ στις ηλεκτρονικές σελίδες τους σαφώς στηρίζουν Μεϊμαράκη.
Ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης ήταν ήπιος και προσκεκτικός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑΤΟΣ σήμερα.Τον διαδέχθηκε στο μικρόφωνο ο (στα νιάτα του)κνίτης Θόδωρος Πάγκαλος και θύμισε σε όλους τι ήταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας το πάλαι…
Ο κ.Πάγκαλος χρησιμοποιούσε χλευαστικά και συνεχώς τη λέξη «κομμούνια» σε μια προφορά που θύμιζε λίγο μια τηλεορασού φίλη του Ρέμου ,αλλά στη συνέχεια ήρθε στα παγκαλικά κιλά του αποκαλωντας τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ.Τσίπρα «σκουπίδια που κατέστρεψαν τη χώρα»…Ο ίδιος ο κ.Πάγκαλος χρησιμοποιούσε το επιχείρημα ότι “ειναι πολύ κρίσιμες στιγμές για τη χώρα».
Ακριβώς την ίδια φράση ο κ.Πάγκαλος τη χρησιμοποίησε απο το 1981 σε κάθε εκλογική αναμέτρηση,είτε σε τοπική αυτοδιοίκησξ,είτε σε βουλευτικές.Και τόνιζε οτι πρέπει να ξαναψηφιστούν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ το έργο που ΣΩΖΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τη χώρα.Την έσωσε ο ίδιος και το Κόμμα του όλες αυτές τις φορές με επανεκλογή και πάλι χρεωκοπημένη ήταν όταν πήρε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη.
Ο κ.Μεϊμαράκης προσπάθησε να πείσει ότι η καταστροφή έγινε σε αυτό το εξάμηνο-επτάμηνο.Το αν τα κατάφερε θα φανεί την Κυριακή το βράδυ…

Πηγή:"ntokoumenta.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top