Την απόφαση να αναλάβει δράση κατά των τζιχαντιστών, εντός της Συρίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, μεγάλος αριθμός γαλλικών μαχητικών και βομβαρδιστικών έχει μεταφερθεί στο γειτονικό Ιράκ, αλλά παρέμεναν σε αδράνεια, καθώς η γαλλική κυβέρνηση δεν επιθυμούσε από τη μία να «δυναμιτίσει» ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Άσαντ και από την άλλη να φανεί στον υπόλοιπο κόσμο ότι υποστηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις, καθώς η Δύση έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της πτώσης του Άσαντ από τη διακυβέρνηση της χώρας, λόγων των εγκλημάτων πολέμου που του καταλογίζουν.

Η απόφαση της Γαλλίας να βομβαρδίσει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός του συριακού εδάφους είναι ειλημμένη και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, παρά τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σημαντικό ρόλο στην απόφαση να βομβαρδιστούν οι θέσεις των τζιχαντιστών, διαδραμάτισε η μεγάλη προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει.

Πριν λίγες μέρες η γαλλική αεροπορία είχε εκτελέσει αποστολές αναγνώρισης στο συριακό έδαφος

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top