Πόντους στο κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να δίνει η Νέα Δημοκρατία, με αποκορύφωμα τη στάση που κράτησε στο debate των δύο πολιτικών αρχηγών.

Γράφει: Βαρβάρα Δημοπούλου

Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ο κ. Μεϊμαράκης και δεν διστάζει να το εκφράσει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του. Αν για τον κ. Μεϊμαράκη, η μόνη λύση για την ορθότερη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, είναι η κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, τότε το ποιο θα είναι το τρίτο κόμμα οφείλει να μας προβληματίσει σημαντικά.

Αν λάβουμε υπόψη μας όλες τις δημοσκοπήσεις αυτής της περιόδου, που παρουσιάζουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής να κερδίζει την τρίτη θέση, τότε μια ενδεχόμενη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, αναβαθμίζει αυτομάτως τη Χρυσή Αυγή στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Μεϊμαράκης αυξάνει τους ψηφοφόρους της Χ.Α.
Δεν είναι, όμως, το μόνο λάθος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η πολιτική στάση που κρατά το τελευταίο διάστημα αυξάνει τους ψηφοφόρους της Χ.Α.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το μεταναστευτικό καταγράφεται ως ένα διογκούμενο πρόβλημα της κοινωνίας και οι θέσεις πολλών πολιτών, μπροστά στη σύγχυση που παρουσιάζει η αδυναμία εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων και ορθών αποφάσεων, είναι κοντά σε αυτές της Χρυσής Αυγής.

Μεγάλο μέρος των ελλήνων δεν βλέπουν θετικά το γεγονός ότι η Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε χώρα στάθμευσης ή διέλευσης μεταναστών, ενώ περίπου το 44% των ελλήνων θέλουν οι μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα.

Οι αναληθείς δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσκάλεσε» με τη στάση του τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα, ενδυναμώνουν την πιο ακραία εθνικιστική πολιτική του τόπου μας, που στρέφεται εναντίον τους με κόστος κάθε ανθρώπινη ζωή.

Από την άλλη, δεν έδωσε και καμία λύση στο πρόβλημα. Δεν έκανε καμία δήλωση για το τι προτίθεται ουσιαστικά να κάνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τους πρόσφυγες, στρέφοντας ακόμη περισσότερες ψήφους στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ότι και τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία) είναι πλέον εξίσου φιλο-μνημονιακά, προβάλλοντας τη Χ.Α. ως τη μόνη σταθερά αντιμνημονιακή παράταξη, με όρεξη για ουσιαστική δράση (αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η στάση του ΚΚΕ δεν πείθει πολλούς πλέον για επιθυμία πραγματικής δράσης).

Η πολιτική στάση του κ. Μεϊμαράκη να ρίχνει λάσπη στο αντίπαλο κόμμα του, περισσότερο από ότι προβάλλει το δικό του και το πρόγραμμά του, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τελικά δεν τον ευνόησε όσο θα ήθελε. Η Νέα Δημοκρατία χάνει συνεχώς υποστηριχτές, στέλνοντάς τους στην εγκληματική, ναζιστική οργάνωση.

Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αποχή, η οποία αναμένεται να είναι αυξημένη. Και, όπως όλα δείχνουν, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν σκέφτονται την πιθανότητα της αποχής. Αντίθετα, το μεγάλο ποσοστό της αποχής ευνοεί τη Χ.Α., που περιμένει τα τελικά νούμερα να ξεπεράσουν και αυτά των ευρωεκλογών.

Ας ελπίσουμε να διαψευστούμε και τις λίγες μέρες που απομένουν, οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων να κατορθώσουν να πείσουν με τη στάση τους τους έλληνες ψηφοφόρους.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top