-Η Ταξιαρχία των γυναικών Γιαζίντι εναντίον των σατανάδων του ISIS.
Κούρδισσες Γιαζίντι σχημάτισαν τη γυναικεία στρατιωτική δύναμη «Ταξιαρχία Κόρες του Ήλιου» για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και να εκδικηθούν για όσα υπέστησαν από τους τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2014.
Γιαζίντι ονομάζονται οι Κούρδοι ηλιολάτρες – πυρολάτρες Ζωροαστριστές – Μιθραϊστές που δεν εξισλαμίστηκαν ποτέ και διατήρησαν ζωντανή την αρχαία ηλιακή θρησκεία των Άριων (Ιρανών), Κούρδων (Μηδών) και Περσών.

Οι Γιαζίντι θεωρούνται από το Ισλαμικό Κράτος «σαταντιστές» και «ειδωλολάτρες» για αυτό και έχουν την πεποίθηση ότι πρέπει να τους εξαφανίσουν, είτε με υποχρεωτικό εξισλαμισμό τους, είτε σκλαβώνοντας τους, είτε απλά σφαγιάζοντάς τους.

Μητέρες με μικρά παιδιά, κορίτσια από την ηλικία των 8 ετών, βιάστηκαν ως ερωτικές σκλάβες από τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές. Παρά τον πρωτοφανή για τον 21ο αιώνα διωγμό τον Γιαζίντι, οι ίδιοι όχι μόνο δεν εξισλαμίζονται αλλά κρατούν ισχυρή και ζωντανή την εθνική τους παράδοση.

Οι υπόλοιποι Κούρδοι θεωρούν τους Γιαζίντι «γνήσιους» και «καθαρούς» Κούρδους αφού ποτέ δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ και κράτησαν την εθνική τους θρησκεία, η οποία οφείλουμε να πούμε υφίσταται και στους υπόλοιπους Κούρδους καλυμμένη κάτω από το Ισλάμ. Δεν είναι τυχαίο που η σημαία του Κουρδιστάν έχει τον Ήλιο ως σύμβολο.

Οι Γιαζίντι διατηρούν και πολλά από τα αρχαία μυστήρια, που χάθηκαν σε εμάς, και έχουν τελετές και έθιμα που θυμίζουν την ορθοδοξία (όπως τα πασχαλινά αβγά, που για τους Γιαζίντι είναι πρωτοχρονιάτικα αβγά και την αφή του ιερού φωτός), αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύουν από ποιες προγενέστερες θρησκείες κληρονόμησε ο χριστιανισμός έθιμα και τελετουργίες.

Οι γυναίκες Γιαζίντι, σπάνιας ομορφιάς, πολλές είναι ξανθές με γαλάζια μάτια, υπενθυμίζουν σε όλους ποιοι ήταν οι πραγματικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής πριν εισβάλλουν οι Άραβες και αργότερα οι Τούρκοι. πηγη

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top