Άλλο ένα αστυνομικό τμήμα της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι είχε ερευνήσει καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων με δράστη τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Έντουαρντ Χιθ.

Η αποκάλυψη αυτή από την αστυνομία του Τζέρσεϊ έγινε μία ημέρα αφότου οι αστυνομικές αρχές στο Γουίλτσιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας έκαναν έκκληση να εμφανιστούν τυχόν μάρτυρες ή θύματα που να διαθέτουν στοιχεία για τα όσα φέρεται να έκανε ο Χιθ, ο οποίος πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών. Αστυνομικοί είπαν ότι έλαβαν «ορισμένα τηλεφωνήματα» ως αποτέλεσμα της έκκλησής τους, όμως απέφυγαν να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις. Ο Χιθ υπήρξε ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος επί 10 χρόνια και υπηρέτησε ως πρωθυπουργός από το 1970 μέχρι το 1974. Το 1975 τον διαδέχτηκε στην ηγεσία των Συντηρητικών η Μάργκαρετ Θάτσερ, με την οποία είχε μια ιδιαίτερα τεταμένη σχέση.

Ο Χιθ είναι ίσως ο σημαντικότερος πολιτικός το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλυφθεί πολλές τέτοιες περιπτώσεις στη Βρετανία με αφορμή το σκάνδαλο του Τζίμι Σάβιλ, του πρώην παρουσιαστή του BBC που φέρεται να κακοποίησε εκατοντάδες θύματα, επί δεκαετίες, καλυπτόμενος πίσω από τη διασημότητά του. Τον Μάιο οι αστυνομικοί που ερευνούν διάφορες καταγγελίες σε όλη τη χώρα ανέφεραν ότι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν κατονομαστεί ως ύποπτοι και σε αυτούς περιλαμβάνονται 261 «πρόσωπα εξέχουσας θέσης» όπως πολιτικοί και τηλεοπτικοί αστέρες.

Την Δευτέρα, η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας (IPCC) ανακοίνωσε ότι ερευνά τους ισχυρισμούς ότι οι αστυνομικοί του Γουίλτσιρ -όπου έζησε ο Χιθ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του- δεν ερεύνησαν τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον πρώην πρωθυπουργό. Σήμερα η αστυνομία του Τζέρσεϊ, στη Μάγχη, όπου πήγαινε ο Χιθ για να κάνει ιστιοπλοΐα, ανακοίνωσε ότι είχε ερευνήσει καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top