Το Πατριαρχείο Ρουμανίας από το 2005 έχει ενημερωθεί σχετικά με τα σχέδια κατασκευής τζαμιού στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, για τις ανάγκες της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας.

Να αναφερθεί πως το Πατριαρχείο Ρουμανίας μέσω εκπροσώπων του δεν τάχθηκε κατά της κατασκευής ενός τζαμιού, με την προϋπόθεση να δοθεί και στην Εκκλησία της Ρουμανίας ένα κομμάτι γης στην Κωνσταντινούπολη για να χτιστεί παρεκκλήσιο που θα είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιακώβο.

Ο π. Κωνσταντίνος Στόισα, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι "πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ των δύο πλευρών", τονίζοντας παράλληλα ότι και "η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας θα πρέπει να λάβει γη στην Κωνσταντινούπολη με τους ίδιους όρους που θα λάβει και η Τουρκία στο Βουκουρέστι."

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Εκκλησία της Ρουμανίας είναι σε συνεχή διάλογο με τις Τουρκικές αρχές, σχετικά με την απόκτηση γης στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα προορίζεται καθαρά για ανέγερση εκκλησίας και πνευματικού κέντρου για τις θρησκευτικές ανάγκες των προσκηνυτών.

Τέλος να σημειωθεί πως από το 2004 το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει διαθέσει στο Πατριαρχείο Ρουμανίας την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, για τις πνευματικές ανάγκες των Ρουμάνων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top