ΑΝΕΛ: Θρασύτατη πρόκληση η κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα


Σε βάρος της ελληνικής μειονότητας


Χρυσοβελώνη: Η αλβανική κυβέρνηση του κ. Ράμα ότι «δείχνει να παραγνωρίζει τις συνέπειες τέτοιων προκλήσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο»Ως ευθεία και θρασύτατη πρόκληση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας χαρακτήρισε την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας, από τις αρχές της Αλβανίας, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


«Η ενέργεια των αλβανικών αρχών να κατεδαφίσουν το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας, παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η Ορθόδοξη Εκκλησία της γειτονικής χώρας, συνιστά ευθεία και θρασύτατη πρόκληση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας καθώς και επίδειξη αδιαλλαξίας» επεσήμανε η κ. Χρυσοβελώνη.

«Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν προηγήθηκαν οι υβριστικές και άκρως προσβλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Ράμα με τις οποίες είχε προδικάσει την τύχη του ναού χαρακτηρίζοντάς τον ως "οικοδόμημα που μοιάζει με γκαράζ"», πρόσθεσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Η κ. Χρυσοβελώνη κατηγόρησε την αλβανική κυβέρνηση του κ. Ράμα ότι «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται και - ακόμη χειρότερα - να παραγνωρίζει τις συνέπειες τέτοιων προκλήσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».


Πηγή: http://www.protothema.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top