Ειδικότερα, η μαστίχα Χίου κατετάγη με δύο θεραπευτικές ενδείξεις, της αντιμετώπισης δυσπεπτικών προβλημάτων και δερματικών φλεγμονών – επούλωσης δερματικών πληγών.
Η έγκριση από τον ΕΜΑ είναι η πρώτη από μία σειρά εγκρίσεων, στις οποίες στοχεύει η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου από ευρωπαϊκούς ή μη φορείς, προκειμένου το μοναδικό αυτό προϊόν να γίνει αποδεκτό και να καθιερωθεί στην παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα. Στο προσεχές μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες.
Η «μονογραφία» της μαστίχας έχει δημοσιοποιηθεί στο site του ΕΜΑ.
Οπως ανακοινώθηκε από την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, στην ομάδα της Διεύθυνσης Eρευνας & Ανάπτυξης, με υπεύθυνο τον δρα Ηλία Σμυρνιούδη για τη σύνταξη, κατάθεση και υποστήριξη του φακέλου έγκρισης της «μονογραφίας», πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν η καθηγήτρια του τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κα Ιωάννα Χήνου και ο δρ Κώστας Παχής, πρόεδρος της IASIS Pharma.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης, η μαστίχα Χίου αναγνωρίζεται ως φαρμακευτικό προϊόν εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και σε χώρες εκτός αυτής που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές φαρμακευτικές «μονογραφίες».
Αποτέλεσμα της καταχώρισης είναι η δυνατότητα κυκλοφορίας σκευασμάτων μαστίχας σε όλη την Ευρώπη με ισχυρισμούς υγείας εγκεκριμένους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
ΠΗΓΗ:efsyn.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top