Η Ελλάδα αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της απάτης και της εξαθλίωσης του κοινού νομίσματος στην Ευρώπη σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές.

Αμερικανοί αναλυτές μάλιστα προτρέπουν την Ελλάδα να εγκαταλέιψει το ευρώ, τονίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης τα μόνα κέρδη που έχει είναι η δουλοπρέπει και λιτότητα.

Συγχρόνως, τονίζεται ότι δεν έχει σημασία αν μία χώρα δανείζεται σε ευρώ, δραχμές ή χάντρες καθώς ο δανεισμός της καθιστά απευθείας σε καθεστώς υψηλού πιστωτικού κινδύνου.

Η Ελλάδα, είναι από τις χώρες που αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της απάτης του κοινού νομίσματος στην Ευρώπη σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές.

«Το ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα νομίσματα απάτες στην παγκόσμια ιστορία, και οι διαχειριστές του έχουν εξαπολύσει μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες τρομοκρατίας στην ιστορία. Ειδικότερα προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο – και δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πειστεί – ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή για τον ελληνικό λαό» λένε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, η συγκεκριμένη μορφή προπαγανδας δε σχετίζεται με την πραγματικότητα καθώς η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είναι το καλύτερο για τον ελληνικό λαό, για τους απλούς λόγους ότι 1) τελικά θα έχει τον έλεγχο της μοίρας τους και 2) την έκδοση δικού του νομίσματος μιας χώρας πειθαρχώντας την οικονομία.

Πώς όμως θα γινόταν αυτό Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν:

1. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι μπορεί να ξοδεύει μόνο ότι συλλέγει από φόρους και τέλη. Το κράτος δεν θα ξανά δανειστεί χρήματα.

2. Να ανακοινώσει μια νέα, απλοποιημένη φορολογική δομή, με φορολογικούς συντελεστές κατά πολύ χαμηλότερους από εκείνους των άλλων ευρωπαϊκών εθνών. Για παράδειγμα, αν ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι 17% στην Ευρώπη, το ελληνικό ποσοστό να καθοριστεί σε 7%.

3. Να αλλάξει η αντίληψη ότι όσοι δεν πληρώνουν φόρους είναι αποδεκτό. Δημοσιοποίηση της λίστας των φοροφυγάδων, κ.λπ.

5. Επιβολή αυστηρών τραπεζικών νόμων όπου οι δανειστές που δίνουν χρήματα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διαχείριση των κινδύνων να είναι αναγκασμένοι να απορροφήσουν τις ζημίες τους. Έτσι θα ενθαρρύνει τον συνετό ιδιωτικό δανεισμό.

Ωστόσο, οι αναλυτές ξεχνούν να τονίσουν ότι εάν η Ελλάδα οδηγούταν τελικά σε ένα Grexit δε θα ήταν η μοναδική χώρα εκτός ευρωζώνης μιας και οι χώρες που ανήκουν σε αυτή η μία εξαρτάται άμεσα από την άλλη

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top