Σε δύσκολους καιρούς, και όχι μόνο, φτιάχνουμε είδωλα κατ' εικόνα και ομοίωση, ελπίζοντας.

Το τι έκανε και δεν έκανε ο Βαρουφάκης θα το μάθουμε και θα το αξιολογήσουμε μόνο όταν οι σημερινές δυσκολίες θα έχουν ξεφτίσει. 
 Έχω γράψει διάφορες εκδοχές του "γιατί φτάσαμε ως εδώ", αλλά ξέρω ότι σήμερα, και με αυτή την ζέστη, κανείς δεν αντέχει ...Ιστορίες. 
Σας αρέσει, δεν σας αρέσει ο Βαρουφάκης, έκανε το απόλυτα απαραίτητο και αυτονόητο και κάτω από τα constraints της εποχής (δηλαδή με τον εκβιασμό μέσω τραπεζικής ρευστότητας) η προσπάθειά του ήταν, κατά την γνώμη μου, μεγαλοφυής και αξιέπαινη. 
 Και κανείς μας δεν ξέρει τα πραγματικά constraints. Αλλά εάν κρίνω από το πόσο έχει λυσσάξει η Σία και η Σάρα και η Μάρα, ο Βαρουφάκης μάλλον ήταν ...ήρωας.

Εγώ ξέρω (δεν εικάζω, ξέρω) ότι ο Βαρουφάκης δεν φταίει για το πώς φτάσαμε έως εδώ. Και μάλλον δεν "φταίνε" και οι προηγούμενοι ΥΠΟΙΚ. Κανείς δεν "φταίει", αλλά όμως είμαστε εδώ, και προφανώς είμαστε εδώ που είμαστε, και ..."κάτι φταίει"

Βασικά, φταίμε εμείς, το ευρώ, η αντιμετώπισή μας του ευρώ, οι ευρωνόμοι, η διαφθορά που ονομάζεται και διαπλοκή... Εμείς φταίμε επειδή είμαστε εύπιστοι, φτωχοί, λιγούρηδες με παιδεία και ηθική ΠΑΣΟΚ 1981-2003, βοήθειά μας.

Τις προθέσεις αυτής ή της προηγούμενης ή της όποιας Κυβέρνησης, δεν θα τις μάθουμε σύντομα. Κατά τα φαινόμενα, ο Βαρουφάκης επεξεργάστηκε σχέδιο να κάνουμε bypass από τον εκβιασμό των κλειστών τραπεζών. Για αυτό, και όχι μόνο, του βγάζω το καπέλο, και του το διεμήνυσα και σαν ο ...εαυτός μου.

Δεν έχει σημασία τι ακριβώς σχεδίαζε ο Βαρουφάκης, ούτε αν τα έκανε όλα σωστά ή τα έκανε λάθος. Σημασία έχει ότι εάν ο Βαρουφάκης ήταν στην θέση του Αλογοσκούφη ή του Στουρνάρα, ναι, τότε, 2008-2011, μπορεί σήμερα να είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Η φωτό πάνω-πάνω, είναι από εδώ.

Ετοιμαστείτε για χειρότερα, σε όλα τα μέτωπα.


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top