Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόταση «τιμωρίας» για τους ασθενείς, επισημαίνοντας ότι ένας σωστός πολιτικός οφείλει να υπηρετεί τον ελληνικό λαό.
Επέμεινε στη θέση του για τον έλεγχο για την πρόληψη του καρκίνου μετά την κριτική που δέχθηκε σχετικά με το μοντέλο πρόληψης του καρκίνου που σχεδίαζε και το οποίο προέβλεπε πρόστιμο σε αυτούς που θα νοσήσουν, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις για τη νόσο.
Όσον αφορά σε όσα ακούγονται για το ότι «αυστηρό» μέτρο του προστίμου έχει μοναδικό στόχο τα χρήματα, απαντά: «Τα λεφτά τα μαζεύεις όταν έχεις μια υγιή οικονομία. Ο χώρος της Υγείας έχει τεράστια προβλήματα που δεν μπορώ να λύσω σε μια ημέρα. Υπάρχει έλλειψη στελέχωσης. Αλλά όλα θα προχωρήσουν και θα υλοποιηθούν».
«Όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει» ανέφερε, χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας δηλώσεις ιατρικών φορέων που αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων των ασφαλισμένων με συγκεκριμένες μορφές καρκίνου σε περίπτωση που δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικό έλεγχο.
«Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δεν μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί», δήλωσε ο υπουργός.
Επισήμανε επίσης, ότι είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου. «Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο;» τόνισε ο υπουργός.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρουμπλής το Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης «μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top