Ζήτησαν το "κεφάλι" του γερμανοτσολιά Τσίπρα.
Στον Βορρά ευθέως οι "αντάρτες" του Λαφαζάνη-Λαπαβίτσα αντιγράφοντας τον ΒελουχιώτηΣτον Νότο η συντρόφισσα Ζωή καταγγέλλοντας "bullying" εις βάρος της εντός της Βουλής. Μοναδική διαφορετική εξήγηση είναι να έχουμε σχέδιο Τσίπρα για έξοδο από την Ευρώπη μετά την αποτυχία του σχεδίου Βαρουφάκη. Τρίτη δεν υπάρχει. 
Ο σύντροφος Λαφαζάνης έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του για να αποτελειώσει την αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος που βεβαίως και εξελίχθηκε ραγδαία την τελευταία τριετία αλλά η "ταφόπλακα" ετοιμάσθηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε με τα capital controls.
Η Θεσσαλονίκη από την ψυχή της βιομηχανικής Βορείου Ελλάδας με γιγαντιαίες βιομηχανίες και με μικρομεσαίους πραγματικό φυτώριο της ελληνικής μεταποίησης και των εξαγωγών κατάντησε σε συμπρωτεύουσα της καφετέριας και της φραπεδιάς.

Και ο σύντροφος Λαφαζάνης, ως υπουργός Ανασυγκρότησης, δεν δεχόταν, ένα ολόκληρο εξάμηνο ούτε επίσκεψη βιομηχανικής Οργάνωσης για διάλογο πάνω στα προβλήματα αποβιομηχάνισης. 
Ανταποκρίθηκε μόνο σε προσκλήσεις πανηγυράκια της Θεσσαλονίκης επειδή εκεί θα έλεγε τα δικά του αλλά δεν θα είχε διάλογο από το ακροατήριο.
Και εχθές αντί να ζητήσει συγνώμη από την καταρρέουσα επιχειρηματική κοινότητα και από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πήγε σε ρημαγμένους εργασιακούς χώρους για να κηρύξει από την συμπρωτεύουσα και την Βόρειο Ελλάδα το "αντάρτικο" να πέσει ο Τσίπρας και να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη δείχνοντας στην Θεσσαλονίκη εποχές απελευθέρωσης από τους Οθωμανούς.
Γιατί περί αυτού πρόκειται αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια χωρίς αριστερούς φακούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. 

Η προπαγάνδα διχασμού του λαού σε μνημονιακούς  και αντιμνημονιακούς(μοναδική σε όλη την Ευρώπη) είναι κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ και των δραχμολάγνων Λαπαβίτσα, Λαφαζάνη, Στρατούλη, Λεουτσάκου, Πετράκου, Ζωής, Ραχήλ καθώς και των παρατρεχάμενων στην πλατφόρμα.
Προπαγάνδα με σχεδιασμό την ρήξη αφού στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν πολύ καλά πως ως κυβέρνηση θα υπέγραφε μνημόνια και θα δεχόταν και Τρόικα στα υπουργεία και στα γραφεία των υπουργών του.
Ο Τσίπρας είχε πλήρως ενημερωθεί από την Ευρώπη, από την Αμερική αλλά και από στελέχη του στις Βρυξέλλες ότι όχι μόνο θα τον κατασπαράξουν οι δανειστές αλλά στριμώχνοντάς τον θα λύσουν και το εσωτερικό πολιτικό τους πρόβλημα, αναγκάζοντας τους αριστερούς της Ελλάδας να υπογράψουν μνημόνια και να δεχθούν την Τρόικα. 
Ακόμη και αν δεν τα είχε καταλάβει αυτά ο Τσίπρας του έφθανε να δει από το 2014 ότι η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος που πέρασαν από τους ίδιους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς δεν διανοήθηκαν να διχάσουν τον λαό τους για την υπογραφή των συμφωνιών.

Ούτε τόλμησαν να βάλουν Βαρουφάκηδες να γελοιοποιήσουν την χώρα τους και μετά να ψευδολογούν για πραξικοπήματα από τους δανειστές. 
Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών (ειδικά της Ιρλανδίας) τα "βρήκαν" με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο και σήμερα εκτός μνημονίων γεύονται κονδύλια περίπου 60 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ ενώ είναι σε ανάπτυξη από 2 μέχρι και 4,5%.
Ποιόν λοιπόν προσπαθεί να πείσει ο Λαφαζάνης για το κακό που βρήκε τους Ελληνες... τα μνημόνια και το καλό... τον περιμένει με την δραχμή;
Μόνο τους παραπληροφορημένους 2-3% μαζί με τους απατεώνες που ποντάρουν στην δραχμή ως ουραγοί του οργανωμένου λόμπι εσωτερικού και εξωτερικού.
Άρα ζητούμενο είναι το "κεφάλι του Τσίπρα" γιατί πήραν αέρα τα μυαλά του και θέλει να γράψει δική του ιστορία. 
Το ίδιο συμβαίνει και στο "αντάρτικο" του Νότου που εκδηλώθηκε (ταυτόχρονο με τον Λαφαζάνη) από την Ζωή με πρόσχημα την υπονόμευσή της στην Βουλή.
Και είναι επιλήψιμη η καταγγελία της προέδρου της καθώς αναφέρεται σε μια Βουλή που ουδέποτε στην ιστορία της κατέγραψε ημέρες τέτοιας γελοιότητας και χυδαιότητας όπως των τελευταίων μηνών.

Κατά την άποψή μου η μόνη διαφορετική ερμηνεία που μπορεί να σταθεί στην εμφανιζόμενη (από χθες) ισχυρή πίεση της πλατφόρμας Λαφαζάνη να πέσει η κυβέρνηση για να τελειώνει με τον Τσίπρα είναι να έχουμε ένα δεύτερο κρυφό σχέδιο Τσίπρα για έξοδο από την Ευρώπη μετά την αποτυχία του σχεδίου Βαρουφάκη. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ακόμη αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ όλα μπορείς να τα περιμένεις.  

Του Γιώργου Κράλογλου από το  Capital.gr


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top