Ο επικεφαλής της Περιφέρειας του Ντιγιαρμπακίρ, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών σε 4 νομούς και σε 20 ζώνες σε όλη την Περιφέρεια, καθώς και στην περιοχή της Λίτσε. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών ισχύει από τις 21:00 έως τις 7:00 το πρωί και θα ισχύσει προσωρινά για 16 ημέρες.
Σύμφωνα με το διάταγμα «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλεια της ζωής και της ιδιοκτησίας τους».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με τους Κούρδους αυτονομιστές στις περιοχές «Silvan, Lice, Dicle και Kulp».
Το διάταγμα περιλαμβάνει και 20 γεωγραφικές ζώνες στις οποίες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν οι πολίτες και θα επιτηρούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας.+++
Στις παρυφές του όρους Küpeli στην περιφέρεια Σιρνάκ, όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση, τρομοκράτες του PKK επιτέθηκαν με εκτοξευτήρες πυραύλων και βαρύ οπλισμό.
Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν στα πυρά και άρχισε σύγκρουση.
Στη συνέχεια οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν την περιοχή, ενώ στην ορεινή περιοχή έφθασαν ελικόπτερα Cobra για την καταδίωξη των αυτονομιστών.
+++
«Το PKK έκανε προπαγάνδα στη νύφη και το γαμπρό», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα αναφερόμενο σε ένα κομβόι γάμου που το σταμάτησαν στην επαρχία Τουντσελί, Κούρδοι αντάρτες.
Συγκεκριμένα Κούρδοι ένοπλοι σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή γάμου στην εθνική οδό, στην περιοχή Οβατσίκ, της επαρχίας Τουντσελί.
Οι αντάρτες κατέβασαν περίπου 50 άτομα από τα αυτοκίνητά τους και τους ενημέρωσαν για τον αγώνα τους.
Μίλησαν Κούρδισες και άφησαν τους καλεσμένους στο γάμο να τραβήξουν όλα όσα είπαν σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Μια Κούρδισα αντάρτισσα απευθύνθηκε προς τη νύφη και το γαμπρό και τους είπε γιατί κάνουν των αγώνα αυτόν.
Κατόπιν οι Κούρδοι έφυγαν και οι ακολουθούντες το αυτοκίνητο της νύφης και του γαμπρού συνέχισαν την πορεία τους, στην αίθουσα τελετής, σημειώνει το δημοσίευμα.
echedoros-a.gr
http://www.freepen.gr/2015/08/blog-post_791.html
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/blog-post_891.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top