Το άλσος του Πεδίου του Άρεως σχεδιάστηκε το 1934 με σκοπό να τιμηθούν οι Ήρωες της Επανάστασης, γι΄ αυτό και είναι διακοσμημένο με τις μαρμάρινες προτομές των 21 ηρώων κατά μήκος της λεγόμενης οδού Αγωνιστών του 21.

Εικόνες που παραπέμπουν σε τρικοκοσμικές χώρες, στην καρδιά της Αθήνας! Το Πεδίο του Άρεως, ένας χώρος αναψυχής και περιπάτου που σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα είχε την εικόνα που του αρμόζει, στην Ελλάδα του 2015 έχει μετατραπεί σε ... Ισλαμαμπάντ. Αυτό μαρτυρούν οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στην σελίδα Ελλήνων Ιστορία στο facebook.

Δεκάδες λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει τους χώρους του άλσους στήνοντας τα λιγοστά τους υπάρχοντα κάτω από τις προτομές των Ηρώων του 1821. Θαύμα αποτελεί το γεγονός πως τα μάρμαρα στέκονται εκεί και υπομένουν αυτό το μαρτύριο του εξευτελισμού κάθε έννοιας τιμής και αναγνώρισης των θυσιών των αγωνιστών του Έθνους και δεν σηκώνονται να ... φύγουν!Το άλσος του Πεδίου του Άρεως σχεδιάστηκε το 1934 με σκοπό να τιμηθούν οι Ήρωες της Επανάστασης, γι΄ αυτό και είναι διακοσμημένο με τις μαρμάρινες προτομές των 21 ηρώων κατά μήκος της λεγόμενης οδού Αγωνιστών του 21.

Στην είσοδο του άλσους, στη συμβολή, βρίσκεται ο έφιππος ανδριάντας του στρατηλάτη Βασιλιά Κωνσταντίνου Α'. Στην πλευρά επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας υπάρχει το μνημείο των πεσόντων Άγγλων, Αυστραλών και Νεοζηλανδών με το άγαλμα της Αθηνάς πάνω σε ψηλό βάθρο. Επίσης εντός του άλσους βρίσκονται και άλλα μνημεία όπως του Ιερού λόχου και άλλων επιφανών

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top