Θ. Δρίτσας: Απαιτείται συστράτευση και συνέργεια όλων στην αντιμετώπιση του προβλήματος

Πάνω από 200.000 πρόσφυγες ήρθαν φέτος στην Ελλάδα  Θ. Δρίτσας: Απαιτείται συστράτευση και συνέργεια όλων στην αντιμετώπιση του προβλήματος

Τους 200.000 έχουν ξεπεράσει μέχρι τώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν εισέλθει στη χώρα μας το 2015 και από αυτούς οι 100.000 μόνον το τελευταίο δίμηνο. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας μιλώντας στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου προσήλθε προκειμένου να ενημερώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Δρίτσας επισήμανε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν διασωθεί 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες από το Λιμενικό και δεν υπήρξε ούτε ένας πνιγμός μετανάστη ή πρόσφυγα στα χωρικά μας ύδατα.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση και συνέργεια όλων στην αντιμετώπιση του προβλήματος -του κράτους, του λαού, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και όλων των φορέων.

Ενημέρωσε ότι καθημερινά διεξάγονται επιχειρησιακές συσκέψεις σε κάθε συναρμόδιο υπουργείο για το θέμα, συχνές είναι και οι διυπουργικές συσκέψεις, ενώ συσκέψεις γίνονται και υπό τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων άλλων υπουργείων όπως το ΥΠΕΞ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Αυτό επιβεβαιώνει, σημείωσε, ότι απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός, τον οποίον όμως δεν είχε ποτέ η Ελλάδα, προσθέτοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειρισθεί το θέμα μόνη της λόγω της πολυπλοκότητάς του.


Πηγή:  http://www.thebest.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top