Συνεργασία Επιμελητηρίου - Δήμου Αιγιάλειας για την αξιοποίηση της Χαρτοποιίας Αιγίου
Το πρώτο βήμα για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Χαρτοποιίας Αιγίου ως χώρου καινοτομίας και πολιτισμού, έκαναν χθες το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Δήμος Αιγιάλειας, υπογράφοντας την σχετική προγραμματική σύμβαση συνεργασίας.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στην ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του φορέα που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, παρουσία του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου.
Οπως τονίστηκε, το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον Δήμο Αιγιάλειας για τη σύνταξη πλήρους φακέλου για την αξιοποίηση της ιστορικής και εμβληματικής για το Αίγιο Χαρτοποιίας, μέσω της ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «INTERREG» ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα του επόμενο ΕΣΠΑ υπάρξει.
Ο Π. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε ότι στον φορέα έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετική ομάδα που ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα για την αξιοποίηση των παλιών βιομηχανικών κτιρίων. «Ψάχνοντας στην περιοχή μας, είδαμε πως η Αιγιάλεια και η Πάτρα διαθέτουν τέτοια κτίρια που μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα», ενώ έφερε ως παράδειγμα το «Γκάζι» στην Αθήνα και τον «Μύλο» στη Θεσσαλονίκη, που μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν «ορόσημα» και άλλαξαν άρδην τις περιοχές τους.
Ο Θ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε ευτύχημα τη συνεργασία με το Επιμελητήριο, επισημαίνοντας ότι δύο είναι οι στόχοι της δημοτικής αρχής: 1ον η διαχείριση των απορριμμάτων και 2ον η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, που τόσα χρόνια παραμένει αναξιοποίητη, όπως π.χ. το κτίριο της Χαρτοποιίας.
«Είμαι ενθουσιασμένος για το ενδιαφέρον που έδειξε το Επιμελητήριο για τη συνεργασία μας. Νιώθω πως βρήκαμε έναν πραγματικό σύμμαχο. Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, ελπίζω η σημερινή υπογραφή σύμβασης να είναι η απαρχή μιας αγαστής συνεργασίας και να έχει και συνέχεια» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top