Γυμνάσια-μαμούθ του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο (τον Οκτώβριο) για την απειλή των άγριων του Ι.Κ.

Εναν χρόνο μετά τη ρητή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ουαλίας (Σεπτέμβριος 2014) να μείνει το ΝΑΤΟ έξω από τη στρατιωτική αντιπαράθεση με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.), η Συμμαχία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο μια εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας άσκηση -η μεγαλύτερη από το 2002- για την αντιμετώπιση της απειλής του Ι.Κ. στα νότια εδάφη της, όπως ανακοινώθηκε επισήμως αυτή την εβδομάδα. Η ανατροπή των περσινών σχεδιασμών έρχεται υπό την πίεση των μεμονωμένων μεν, πολύνεκρων δε χτυπημάτων από τζιχαντιστές εναντίον δυτικών στόχων (πολίτες) τόσο στην Τυνησία (όπου σκοτώθηκαν 37 Ευρωπαίοι τουρίστες) όσο και στα ίδια τα συμμαχικά εδάφη.

Το πρόσφατο χτύπημα στη Γαλλία (εκτέλεση στελέχους εταιρίας αμερικανικών συμφερόντων από φανατικό ισλαμιστή) χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατικό», όπως ως «τρομοκρατικές» περιγράφηκαν από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και οι επιθέσεις που σχεδίαζαν τζιχαντιστές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ολάντ, αποτράπηκαν την εβδομάδα που πέρασε από τις γαλλικές Αρχές, που συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους.

Ομως, η σχεδιαζόμενη για τις 3/10 έως τις 6/11 μαζικής κλίμακας άσκηση, στην οποία θα λάβουν μέρος 36.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από 30 χώρες (περιλαμβανομένων των χωρών που δεν είναι μέλη, όπως η Αυστρία και η Σουηδία), δεν θα είναι μια... αντιτρομοκρατική άσκηση: Στόχος, με σενάριο την αντιμετώπιση ταυτόχρονης επίθεσης από θαλάσσης, αέρος και στεριάς, είναι η συγκρότηση μαζικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης, σε ετοιμότητα αποστολής εντός δύο ημερών, με έμφαση στην ταχύτητα ανάπτυξης, στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, στην αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών, στον συγχρονισμό αλλά και στη δράση σε τεράστιο πεδίο. Γιατί το πεδίο διεξαγωγής της άσκησης είναι κατά βάση η Μεσόγειος, η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και η μη μεσογειακή Πορτογαλία, παρότι τον σχεδιασμό της έχει αναλάβει το Διακλαδικό Στρατηγείο Δυνάμεων στo Μπρούνσουμ της Ολλανδίας (και όχι, για παράδειγμα, το ναυτικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ).

Το επιχειρησιακό θέατρο της άσκησης αποκαλύπτει επίσης, όπως και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ περί «βάναυσου χειμώνα», ο οποίος διαδέχεται τις επαναστάσεις της Αραβικής Ανοιξης, ότι η ανησυχία των συμμάχων επικεντρώνεται στο ισλαμικό τόξο και στην άμεση πίεση που ασκεί στο «μαλακό υπογάστριο» του Νότου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του στρατηγού Νταμρόουζ, διοικητή του Στρατηγείου και επικεφαλής σχεδιασμού, ότι η άσκηση θα διακόπτεται εάν τα πολεμικά πλοία εντοπίζουν στη Μεσόγειο πλοία με πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια!


Και νέες θηριωδίες

Σε απίστευτα βασανιστήρια υπέβαλαν τουλάχιστον 94 ανθρώπους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με την κατηγορία ότι δεν τήρησαν τη νηστεία του Ραμαζανιού! Την αποκάλυψη της νέας κτηνωδίας των ισλαμοφασιστών έκανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι τα θύματα σταυρώθηκαν, μαστιγώθηκαν, κρεμάστηκαν από τα χέρια τους ή υποχρεώθηκαν να φυλακιστούν σε μεταλλικά κλουβιά! Το περιστατικό έλαβε χώρα σε επαρχίες της Συρίας που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δεν έχει περάσει παρά μόλις μία εβδομάδα από την ημέρα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία που έδειχνε ένα αγόρι κρεμασμένο από τα χέρια του και με μια πινακίδα περασμένη στον λαιμό του η οποία έγραφε: «Δεν τήρησε τη νηστεία».

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top