Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε ο 94χρονος πρώην λογιστής του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς, καθώς κρίθηκε ένοχος για συνέργια στο φόνο 300.000 ανθρώπων.
Ο Όσκαρ Γκρόνιγκ δεν δολοφόνησε κανέναν κατά τη θητεία του στο Άουσβιτς, όμως συγκέντρωνε τα χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που ανήκαν στους Εβραίους κρατούμενους που μεταφέρονταν στο Άουσβιτς.
Το δικαστήριο στη γερμανική πόλη του Λούνεμπουργκ έκρινε πως με το έργο του στο λογιστήριο του στρατοπέδου υποστήριξε το ναζιστικό καθεστώς στη μαζική σφαγή των Εβραίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο 94χρονος πρώην λοχίας των Ες-Ες παραδέχτηκε από την αρχή της δίκης την ηθική του ενοχή, όμως είπε πως επαφιόταν στο δικαστήριο να κρίνει εάν φέρει νομικά ευθύνη για τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος.
Η ποινή των τεσσάρων ετών ήταν πέρα από τα τρεισήμισι χρόνια που είχαν προτείνει οι εισαγγελικές Αρχές. Οι συνήγοροι του Γκρόνιγκ είχαν ζητήσει την αθώωσή του, υποστηρίζοντας πως με βάση το νόμο ο πελάτης τους δεν είχε συμβάλει στη διάπραξη μαζικής δολοφονίας.

ΠΗΓΗ:"dimokratianews.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top