Το τάγμα της Βαβυλώνας ιδρύθηκε τον Απρίλιο στο Ιράκ. Αποτελείται από 800 χριστιανούς εθελοντές μαχητές που ενσωματώθηκαν στη σιιτική πολιτοφυλακή Αλ-Hashd αλ-Shaabi που αποτελείται από 100,000 άνδρες του ιρακινού λαού. Δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2014 με στόχο την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους και από τις 7 Απριλίου του τρέχοντος έτους τέθηκε υπό την άμεση διοίκηση του Ιρακινού πρωθυπουργού.

Η ιρακινή εφημερίδα Al Mada αναφέρει: «Ενώ οι τοπικές δυνάμεις προετοιμάζονται για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τα στρατεύματα του ISIS, 800 χριστιανοί εθελοντές εντάχθηκαν στο Τάγμα της Βαβυλώνας που ανήκει στην al-Shaabi Hashd «.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι Χριστιανοί εθελοντές εκπαιδεύθηκαν σε τρία στρατόπεδα στην πόλη της Βαγδάτης, στην επαρχία της Salahadin: «Αυτό το χριστιανικό τάγμα είναι δομημένο ειδικά για τους Χριστιανούς υπό τον έλεγχο της Αλ-Shaabi Hashd. »

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μη-σιίτες εθελοντές εντάχθηκαν στα στρατεύματα της αλ-Shaabi Hashd. Οι πολιτοφυλακές υποστηρίζουν στρατιωτικές ομάδες σε όλα τα μέρη του Ιράκ και χαρακτηρίζονται από διαφορετικές θρησκευτικές και φυλετικές ομάδες.

Ο Moen αλ-Καζεμί, ο κυβερνήτης της Hashd αλ-Shaabi, είπε ότι» το συγκεκριμένο στράτευμα αποτελεί μια εθνική στρατιωτική ομάδα που αγωνίζεται για την προστασία του Ιράκ και των Ιρακινών και ότι οι εθελοντές από διαφορετικά υπόβαθρα είναι μεταξύ των σιιτών του στρατεύματος.Οι Σιιτικές πολιτοφυλακές έχουν δεχθεί 100.000 εθελοντές από τον Ιούνιο στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους. Αυτές οι πολιτοφυλακές διατηρούν δεσμούς με το σιιτικό Ιράν. Είναι αυτοί που απελευθέρωσαν την πόλη του Τικρίτ.»
dimpenews.com
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top