Ο Δήμος Αιγιαλείας συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές με πολύ υψηλή επικινδυνότητα (βαθμός 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς το Σάββατο 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τον χάρτη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο filodimos.gr ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Χαράλαμπος Στεφανίδης, ο χαρακτηρισμός της περιοχής με πολύ υψηλή επικινδυνότητα σημαίνει αυξημένη ετοιμότητα για όλους τους φορείς (Πυροσβεστική, Δήμο, εθελοντικές ομάδες κλπ.) αλλά και για τους πολίτες, ενώ ισχύει και απαγόρευση εισόδου σε δασικές εκτάσεις. 
Υπενθυμίζεται πως απαγορεύεται να ανάβουμε οποιαδήποτε φωτιά στην ύπαιθρο και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199.

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: "Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση"
Ο Δήμος Αιγιαλείας εφιστά την προσοχή και καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους συνδημότες  για την πρόληψη και  την προστασία από δασικές πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος αναφέρει: "Οι παρούσες καιρικές συνθήκες με τις ιδαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους δημιουργούν αυξημένο κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών στην περιοχή μας. Για το λόγο αυτό καλούνται άπαντες να αναφέρουν οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους,επικοινωνώντας άμεσα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επειδή δε, πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινα λάθη ή αμέλεια με ανυπολόγιστες και τραγικές συνέπειες στη συνέχεια, συστήνεται να είμαστε όλοι ιδαίτερα προσεκτικοί,αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά και τις επόμενες μέρες. Ενεργούμε προσεκτικά και προληπτικά, γιατί η καλύτερη προστασία είναι η μεγάλη μας  προσοχή και η πρόληψη".
 ΠΗΓΗ:"filodimos.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top