Η τουρκική κυβέρνηση διευκόλυνε την είσοδο τζιχαντιστών μαχητών στη Συρία γράφει σήμερα η εφημερίδα Cumhuriyet, μία εβδομάδα μετά το δημοσίευμα που αποδείκνυε με φωτογραφικό υλικό ότι η κυβέρνηση χορήγησε στους τζιχαντιστές και όπλα.

Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, έγραψε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) μίσθωσε δύο λεωφορεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν την 9η Ιανουαρίου του 2014 για να εισέλθουν παράνομα στη Συρία από το συνοριακό φυλάκιο του Ρεϊχανλί (νοτιοδυτικά) πολλές δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Για να στηρίξει τις καταγγελίες της, η Cumhuriyet δημοσίευσε τις φωτογραφίες δύο οχημάτων που σταμάτησαν οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής της τάξης την επομένη της επιχείρησης και στα οποία εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οδηγοί των δύο οχημάτων, που συνελήφθησαν και παρέμειναν υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσαν στους ανακριτές ότι τα λεωφορεία τα είχε μισθώσει η MIT, παρουσιάζοντας τους επιβάτες τους, ως απλούς Σύρους πρόσφυγες.

Πριν από μία εβδομάδα, η Cumhuriyet είχε προκαλέσει την οργή της κυβέρνησης Ερντογάν, όταν δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν όπλα τα οποία μετέφεραν φορτηγά της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών τον Ιανουάριο του 2014 και τα οποία σταμάτησαν μέλη της τουρκικής χωροφυλακής κοντά στη συριακή μεθόριο.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top