Τι συζήτησαν Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ σε μια ακόμη κρίσιμη τηλεδιάσκεψη
Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις καθώς επικοινωνία με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η επικοινωνία των τριών ηγετών έρχεται λίγες ώρες μετά την συνάντηση των Βρυξελλών και την άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αποδεχθεί τις προτάσεις των πιστωτών, αλλά και την σταθερή θέση που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας προς συνεργάτες του σήμερα ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτές ακραίες προτάσεις.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η τηλεδιάσκεψη που κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα, έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.
Αντίθετα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την συνομιλία εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ανέφεραν μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Μετά την εκτεταμένη συνομιλία που οι τρεις είχαν την περασμένη Κυριακή, είναι η δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που οι τρεις ηγέτες επικοινωνούν για τιε εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Η επικοινωνία τους πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα επίκειται και νέα συνάντηση μεταξύ του έλληνα Πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εντός των επομένων ημερών.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top