Στο παιχνίδι διεκδίκησης μεγαλύτερης «εξουσίας» συμμετέχουν οι Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Ανδρουλάκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσου
Στο παιχνίδι διεκδίκησης μεγαλύτερης «εξουσίας» συμμετέχουν οι Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Ανδρουλάκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Την ίσως κρισιμότερη μέρα του τετράμηνου θρίλερ των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους -που ξεκίνησε από την επομένη των εκλογών και έχει φτάσει στο «σημείο 0»- αρχίζει το τριήμερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ενός κόμματος που διατηρούσε επί πολλά χρόνια την πολιτική ηγεμονία στο εσωτερικό σκηνικό, έβαλε τη «σφραγίδα» του στη διακυβέρνηση του τόπου τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και είδε σχεδόν με «βίαιο» τρόπο τη σταδιακή συρρίκνωσή του μέσα στην πενταετία του μνημονίου.
Στις εκλογές της 25ης Γενάρη το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε την είσοδό του στη Βουλή με 4,7% και πήρε τον δρόμο για το συνέδριο - ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ηγεσία.
Εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι οι εξελίξεις στο άλλοτε κραταιό κόμμα θα είναι ραγδαίες και εν πολλοίς απρόβλεπτες. Ναι μεν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία έχουν λάβει θέση μάχης (ακόμη και αν κάνουν μέχρι αυτή τη στιγμή βήματα στο παρασκήνιο), αλλά το παζλ ήταν εξαιρετικά σύνθετο και είναι δύσκολο να το συνθέσουν από τη μια ώρα στην άλλη.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα πρώτα δείγματα γραφής για τις συγκρούσεις που θα ακολουθήσουν θα φανούν σήμερα δεύτερη μέρα του συνεδρίου, που θα ανέβουν στο βήμα των ομιλητών, εκτός από τον απερχόμενο πρόεδρο, Ευ. Βενιζέλο, τα κορυφαία στελέχη.
Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Κώστας Σκανδαλίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συμμετέχουν ήδη στο παιχνίδι διεκδίκησης μεγαλύτερης «εξουσίας», είτε έχουν θέσει είτε όχι υποψηφιότητα για την προεδρία, που με βάση το καταστατικό και τις αποφάσεις θα γίνει στις 14 του μήνα. Θα γίνει; Αυτό το ερώτημα και η απάντηση που θα δοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κρίνει την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι εκτιμούν ότι αν στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά, που χθες ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την εκλογή της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επιμείνουν να γίνει ανάδειξη από τη βάση αλλά η πλειοψηφία των συνέδρων ακολουθήσει την αντίθετη πρόταση (θα τεθεί σε ψηφοφορία), τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.
Το σίγουρο είναι ότι θα δοθεί σκληρή μάχη στον Πανελλήνιο, όπου και οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου. Ενα επίσης από τα «καυτά» θέματα θα είναι αν το σώμα των συνέδρων επιθυμούν την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη μετεξέλιξη σε ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό σύγχρονο κόμμα.
Την άποψη αυτή υιοθετούν στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Παντελής Καψής, ο Νίκος Μπίστης κ.ά., ενώ κοντά σε αυτή την ιδέα είναι και οι κ. Κωνσταντινόπουλος, Ανδρουλάκης και πρώην βουλευτές και στελέχη από τη νέα γενιά και την «Ελιά».
Στη Χαριλάου Τρικούπη «ζυμώνεται» επίσης η ιδέα να προταθεί η εκλογή από το συνέδριο όχι μόνο της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και του νέου γραμματέα και αντιπροέδρου για πρώτη φορά.
Η Φώφη Γεννηματά προσέρχεται στο συνέδριο για να ζητήσει «καθαρές λύσεις» και, όπως είπε μεταξύ άλλων στη χθεσινή εκδήλωση στην Αίγλη, το πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αφορά στην οριοθέτησή του από τη συντηρητική παράταξη, είτε λέγεται Νέα Δημοκρατία, είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ - «δεν είμαστε ουρά κανενός», τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Ανδρέα Λοβέρδο, που νωρίτερα είχε αφήσει σχετικές αιχμές.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top