Απάντηση σε Χοκστάιν
Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» ούτε εκβιάζεται  

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Aθήνα


Επικριτικός απέναντι στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις Άμος Χοκστάιν εμφανίσθηκε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αφορμή στάθηκε τοποθέτηση του Χοκστάιν ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία ότι η εξέταση από μέρους της Ελλάδας της επέκτασης ενός αγωγού “Turkstream” που θα μεταφέρει από τη Ρωσία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας αέριο στην Ευρώπη δεν θα συνεισφέρει στην ενεργειακή διαφοροποίηση, θα συγκεντρώσει ενδεχομένως το ενδιαφέρον των αρχών ανταγωνισμού της Ε.Ε., και δεν θα αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δήλωσε σήμερα Παρασκευή πως οι δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου για τη στάση της χώρας μας απέναντι στον αγωγό ρώσικου φυσικού αερίου είναι «προκλητικές» και σχεδόν «απειλητικές».

«Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος», ανέφερε.

Ο ίδιος ανάφερε πως η επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει στο ελληνικό έδαφος έναν αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο είναι εθνικά και οικονομικά ωφέλιμη, ενώ δίνει θετικές λύσεις για τη συνεργασία, την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα ακολουθεί με συνέπεια μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, που φιλοδοξεί να καταστήσει την χώρα ένα πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, εντός του οποίου θα διαφοροποιούνται και οι δρόμοι και οι πηγές προέλευσης φυσικού αερίου, χωρίς τείχη αποκλεισμού και νεοψυχροπολεμικών προκαταλήψεων», είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Η νέα ανεξάρτητη Ελλάδα που αναδύεται, είναι πηγή σταθερότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους λαούς. Δύναμη που δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο ειρήνης, προόδου, δικαιοσύνης και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στις χώρες»


Πηγή:  http://news.in.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top