Δεν τηρούνται οι κανόνες αποστείρωσης στα χειρουργεία
Δημόσιο νοσοκομείο σε ασθενή: Αν σε χειρουργήσουμε και κολλήσεις λοίμωξη δεν φέρουμε ευθύνη!

Δεν αναλαμβάνει να τον χειρουργήσει αν δεν υπογράψει προκαταβολικά χαρτί που να λέει πως αν κάτι πάει στραβά το νοσοκομείο δεν θα φέρει καμία ευθύνη Η κατάσταση στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι τραγική και οι ελλείψεις πολλές και σοβαρές. Σύμφωνα με το patrastimes σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης ζητούν από ασθενή ο οποίος πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση να υπογράψει χαρτί πως αν κολλήσει οποιαδήποτε λοίμωξη, το νοσοκομείο δεν θα φέρει καμία ευθύνη.

Το νοσοκομείο πριν βάλει στο χειρουργικό τραπέζι τον ασθενή του ζητά υπογραφή εγγράφου, με την οποία θα δηλώνει προκαταβολικά, πως δεν θα φέρει καμία ευθύνη αν κάτι πάει στραβά.

Η άρνηση υπογραφής του εγγράφου από την πλευρά του ασθενούς έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσηλευτικού ιδρύματος της Πάτρας αλλά και σε όσους εμπλέκονται με την επέμβαση, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά, ότι στα χειρουργεία δεν τηρείται το που προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες αποστείρωσης, απολύμανσης και υγιεινής.

Η επέμβαση σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή παρόλο που είναι σοβαρή δεν θα γίνει όσο ο ασθενής δεν υπογράφει. Μάλιστα ο ασθενής ήταν προγραμματισμένο να χειρουργηθεί πριν από μια εβδομάδα αλλά το χειρουργείο του μετατέθηκε για τα τέλη Ιουνίου. 


Πηγή: http://www.protothema.gr

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top