Την ανάγκη εξασφάλισης βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μια διατύπωση ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για επιπλέον περικοπές στην Ελλάδα και ζητώντας να δοθεί στη χώρα μία ευκαιρία.

«Είναι σημαντικό να παραδεχθούμε ότι έχουμε μπροστά μας αυτό το βήμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «προτού υπάρξει μια βιωσιμότητα του χρέους δεν θα λειτουργήσουν οι επενδύσεις και το θέμα αυτό πρέπει να προκύψει σε ένα επόμενο βήμα, μετά από μία απόφαση, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι στην Ελλάδα θέσεις εργασίας.»

Ο ίδιος δεν θέλει να κάνει, όπως σημείωσε, προγνώσεις για μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και ελπίζει ότι μια λύση θα βρεθεί ήδη σήμερα, «κάτι που θα ήταν το καλύτερο», και το αργότερο τη Δευτέρα ή έστω την Τρίτη, ενώ υπενθύμισε πως στην περίπτωση συμφωνίας, αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια, αλλά και να έχει τη συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κριτική άσκησε ο Αυστριακός καγκελάριος στις προτάσεις των πιστωτών για περαιτέρω περικοπές. «Αυτοί οι θεσμοί, με αυτά που λένε, δεν έχουν πάντα τη συγκατάθεσή μου», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «στην Ελλάδα το 40% των ανθρώπων δεν έχουν πλέον καμία ασφάλεια ασθένειας».

Ακόμη, ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα (σ.σ. την οποία ο ίδιος μπόρεσε να διαπιστώσει κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα) είναι καταστροφική, προπάντων για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, και ο ίδιος θέλει, όπως τόνισε, στην Ευρώπη, η οποία τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, η ζωή να είναι υποφερτή και πλούσια σε ευκαιρίες.

Ο Βέρνερ Φάιμαν είπε δεν επιθυμεί να επιρρίψει ευθύνες, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει μία ενιαία Ευρωζώνη, η αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. «Γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να έχει μια ευκαιρία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top