Ο καιρός για την παραλία έφτασε και μαζί του όλο το άγχος για το πώς θα εμφανιστούμε στην παραλία. Μήπως όμως εστιάζουμε στο λάθος ζήτημα; Σίγουρα η εικόνα μας είναι σημαντική αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός. Μήπως έφτασε η ώρα να δούμε το σώμα μας μέσα από το σωστό πρίσμα ώστε να το βοηθήσουμε πραγματικά;; Να πώς:

1) Μην αφήνετε το βάρος σας ή την εικόνα σας να σας αποτρέπουν από πράγματα και δραστηριότητες που σας αρέσουν! Κανένας δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλος από εσάς για να πάει γυμναστήριο ή για να φορέσει ένα όμορφο ρούχο.

2) Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που το σώμα σας σας επιτρέπει να κάνετε και όλα τα προτερήματά του!

3) Διαλέξτε ρούχα που σας πάνε και σας εκφράζουν, και όχι απαραίτητα αυτό που ορίζει η μόδα αυτή την εποχή.

4) Μην περιμένετε να αλλάξει η κατάσταση του βάρους σας για να ανανεωθείτε, π.χ. να αγοράσετε νέα ρούχα ή να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Η ζωή σας είναι τώρα και το να περιμένετε να αλλάξει το βάρος σας για να την χαρείτε μόνο σε ένα φαύλο κύκλο μπορεί να οδηγήσει.

5) Γυμναστείτε: είναι εκπληκτικό πόσο μπορεί να αλλάξει όχι μόνο η εικόνα σας (ακόμα και με το ίδιο βάρος) αλλά και η αυτοπεποίθησή σας με το να κάνετε τακτική άσκηση! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

6) Φροντίστε το σώμα σας: δώστε του τις τροφές που του κάνουν καλό και ξεκουράστε το. Ακούστε τα σήματά του και φάτε όταν πεινάτε, ενυδατώστε το και μην το τιμωρείτε με στερητικές δίαιτες και δήθεν αποτοξινώσεις.

Το να αγαπήσετε το σώμα σας θα βοηθήσει ουσιαστικά τη διατροφή σας και κατ' επέκταση το βάρος σας! Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο σημαντικό!


Πηγή:http://www.thebest.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top