Τα πανευρωπαϊκά βραβεία στον ετήσιο διαγωνισμό Great Place to Work®!


Επτά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στις 100 εταιρείες της Ευρώπης που αξίζει να εργάζεσαι, όπως αυτές αναδείχθηκαν από τον ετήσιο διαγωνισμό Great Place to Work®!


Στη λίστα μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης όπως ανακοινώθηκε σε ειδική τελετή βράβευσης στο Λουξεμβούργο περιλαμβάνονται οι εξής εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα: Microsoft, Mars Group, Coca-Cola, Novo Nordisk, AbbVie και Pepsico-Tasty Foods στην κατηγορία των πολυεθνικών. Και στην κατηγορία των εθνικών μεγάλων επιχειρήσεων (με πάνω από 500 εργαζομένους) συμπεριλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά η αλυσίδα σουπερμάρκετ Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.


Οι πρωταθλητές

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το 2015 η NetApp (Data storage specialist) είναι η πολυεθνική στην Ευρώπη με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, η γαλλική Davidson (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας) επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μεγάλες εθνικές επιχειρήσεις (500+ εργαζόμενοι) και η σουηδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας Cygni κατατάσσεται ως η κορυφαία στην κατηγορία των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων (50-500 εργαζόμενοι).

Επιπλέον, δόθηκαν τρία ειδικά τιμητικά βραβεία στις κατηγορίες:


n Εμπνευση για Υπερηφάνεια: MARS Group.

n Διαφάνεια στην Επικοινωνία: SAS Institute.

n Συμμετοχή των Εργαζομένων: Goodman Masson.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκθεση του Great Place to Work® που περιλαμβάνει τη λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για το 2015 (για την ανάδειξη των οποίων διερευνήθηκαν οι απόψεις 270.000 περίπου εργαζομένων μέσω του ανώνυμου ερωτηματολογίου Trust Index©), στοιχεία όπως η τιμιότητα, η δικαιοσύνη και η παροχή των μέσων που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να κάνουν τη δουλειά τους είναι σημαντικοί παράγοντες για να σχηματισθεί η αντίληψη ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος. Η μελέτη αυτή δείχνει επίσης ότι οι καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη δεν αρκούνται μόνο στα βασικά, αλλά δημιουργούν στους χώρους εργασίας ένα ψυχολογικά και συναισθηματικά υγιές κλίμα, χαρούμενη και ευχάριστη ατμόσφαιρα και ένα επίπεδο ελευθερίας όπου ακούγεται η άποψη των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων, μέσα από τις έρευνες εργασιακού κλίματος που διεξάγει το Great Place to Work® σε έξι ηπείρους, έχει αποκαλυφθεί ότι η εμπιστοσύνη στη διοίκηση μιας εταιρείας, η υπερηφάνεια των εργαζομένων για τη δουλειά τους και η αίσθηση συντροφικότητας με τους συναδέλφους τους αποτελούν διεθνώς τα θεμέλια για ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Ο Δημήτρης Γκανούδης, γενικός διευθυντής του Great Place to Work® στην Ελλάδα, τονίζει ότι «οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους, απέδειξαν ότι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης αποτελεί το πιο δυνατό συστατικό επιβίωσης. Επιχειρήσεις που κτίζουν πάνω στην ειλικρίνεια, στην επικοινωνία, στον σεβασμό και στη συντροφικότητα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να έχουν τους εργαζομένους υποστηρικτές και συμμάχους».

Η λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες εταιρειών.

n Κατηγορία Πολυεθνικών (25 επιχειρήσεις).

n Μεγάλες επιχειρήσεις - με πάνω από 500 εργαζομένους (25 επιχειρήσεις).

n Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - με 50 έως 499 εργαζομένους (50 επιχειρήσεις).

Για να δείτε την πλήρη λίστα με τις εταιρείες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον στην Ευρώπη (European Best Workplaces 2015) και πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής τους, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.greatplacetowork.net/best-companies/best-workplaces-in-europe.


Πηγή: http://www.tovima.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top