Οι πολιτικοί, ειδικά όταν εκλέγονται ή αναλαμβάνουν κυβερνητικά καθήκοντα για πρώτη φορά και πρέπει να «φορέσουν» το καλό πρόσωπό τους σε επίσημες εκδηλώσεις, εκπαιδεύονται σε θέματα συμπεριφοράς και πρωτοκόλλου. Με ποιο χέρι και πώς πρέπει να κρατιέται ένα ποτήρι οίνου, ποιος χαιρετάει πρώτος σε μια τυχαία συνάντηση, ποιος λαμβάνει πρώτος τον λόγο σε μια χαλαρή, ανεπίσημη συζήτηση, ποιες χειρονομίες και εκφράσεις αποφεύγονται ως επιθετικές ή υπερβολικά οικείες κ.ά.

Τίποτε
κακό δεν υπάρχει στα προαναφερθέντα. Χρήσιμο το σαβουάρ βιβρ. Είναι ανεπίτρεπτο να συμπεριφέρονται άξεστα οι εκπρόσωποι του λαού μας. Η εκμάθηση του πρωτοκόλλου ενδείκνυται, μια και το φαίνεσθαι στην πολιτική συνυπάρχει με το είναι. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοεί κάποιος τα σημαντικά και να καλύπτει τη δειλία, την ανεπάρκεια, τις κακές προθέσεις και τα μειωμένα πατριωτικά αντανακλαστικά του πίσω από το πρωτόκολλο.

Στην
υπόθεση Βαρουφάκη και στις ωμές επεμβάσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση από το εξωτερικό για να τον αποσύρει από την διαπραγμάτευση ζυγίστηκαν αρκετοί «δικοί μας» και βρέθηκαν ελλιποβαρείς. Αντί για Ελληνες, κρίθηκαν απλά ελληνόφωνοι. Οποιες κι αν ήταν οι επιδόσεις του κ. Βαρουφάκη στις ευρωσυνάξεις, όπως κι αν ντυνόταν (αμπιγέ ή σπορ), όποιες κι αν ήταν οι απόψεις του κάθε Ντάισελμπλουμ για το πρόσωπό του και όσο κι αν προκαλούσε αγανάκτηση στους ομολόγους του όταν τους έδινε «διαλέξεις» (σύμφωνα με τις... διαρροές), οι Ελληνες έπρεπε να δείξουν ομοθυμία τουλάχιστον σε ένα: απαγορεύεται διά ροπάλου σε ξένους να ανακατεύονται με τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τις αρμοδιότητες των υπουργών και τη διάταξή τους στα πολιτικά «χαρακώματα». Γι' αυτά αποφαίνεται ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός. Ουδείς άλλος!

Ο πρωθυπουργός
και η κυβέρνηση λογοδοτούν στον ελληνικό λαό και όχι στους γραφειοκράτες και τους πολιτικούς άλλων χωρών. Η αντιπολίτευση στην πατρίδα μας δεν φάνηκε να κατανοεί τούτα τα αυτονόητα και στη συντριπτική πλειονότητά της έπραξε τα ακριβώς αντίθετα!

Ωστόσο
, η Ιστορία εδώ και χιλιετίες δεν έχει πάψει να μας διδάσκει ότι απέναντι στις ξένες δυνάμεις οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, στα σωστά και στα λάθη μας. Ετσι μόνο αποκτάμε πολλαπλασιαστή ισχύος. Η διαίρεση, η διχόνοια και οι εσωτερικές έριδες μας καταστρέφουν και απειλούν να μας σβήσουν από τον χάρτη.

Οι επαγγελματίες
της «ψυχραιμίας» και του «μονοδρόμου» της υποταγής σ' όποιον κραδαίνει χούφτες με ευρώ πήραν το μέρος των ξένων! Ενωσαν τις φωνές τους μαζί τους στον αρνητικό σχολιασμό του κ. Βαρουφάκη και στις υποδείξεις να αποχωρήσει από το προσκήνιο της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών - για να μη... στενοχωρούνται οι πιστωτές μας.
Κρίμα.
ΠΗΓΗ: δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top