Στο βαθύ παρασκήνιο της Πολιτικής σήμερα, γιατί ξεσκονίζουν τα χαλιά στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου, ο Ελληνας τραπεζίτης που συνέταξε το περίφημο non paper, η περίφημη ιδέα του Πολ Τόμσεν κ.α...
  • Με εντατικούς ρυθμούς διεξάγονται αυτή την εποχή οι προετοιμασίες για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (φωτό αριστερά) στη Γερμανία στα μέσα Ιουνίου, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ως τότε θα έχουν τελειώσει όλα με την ενδιάμεση συμφωνία. Αν ο Σόιμπλε (φωτό δεξιά) εννοούσε πραγματικά όσα λέει περί πτώχευσης της Ελλάδας, δεν θα ξεσκόνιζαν από τώρα τα... χαλιά για να υποδεχτούν τον Πρόεδρο μιας χρεοκοπημένης χώρας. Ούτε θα κατάρτιζαν το πρόγραμμα των επαφών του με τον Γκάουκ, τη Μέρκελ, την ομιλία του σε πανεπιστήμιο κ.λπ.

  • Η είδηση είναι το θέμα της ομιλίας του Προέδρου στο Βερολίνο. Μια πρόγευσή της θα πάρουμε κατά τη σημερινή τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου θα αναπτύξει το αιώνιο θέμα της υπεροχής του εθνικού δικαίου, όταν αυτό συγκρούεται με το κοινοτικό. Ηταν το μείζον ζήτημα της υπουργίας του με τον βασικό μέτοχο. Τώρα απασχολεί και το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.
  • Παρεμπίπτον θέμα. Ο Παυλόπουλος δεν έχει διάθεση να κλειστεί στο Προεδρικό Μέγαρο, γι' αυτό θα επισκέπτεται τακτικά την περιφέρεια. Χθες μετέβη σε Κύθηρα και Αντικύθηρα. Τα θέματα του πολιτισμού και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς θα τελούν υπό την αιγίδα του, γι' αυτό και έχει έντονο ενδιαφέρον για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και τις έρευνες που γίνονται εκεί. Το αυτό ισχύει και για τα αρχαία στη Ραμνούντα.
  • Αλλο πάλι και τούτο! Μου λένε ότι το περίφημο non paper, που παρουσιάστηκε στον Τύπο ως η συμφωνία Γιούνκερ, δεν είχε συντάκτη τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά... Ελληνα τραπεζίτη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού συστήματος, ο οποίος θέλησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Τσίπρα και στην κυβέρνηση. Ο κνίτης στην καταγωγή παράγων, λένε οι πληροφορίες, το έκανε εν γνώσει της κυβέρνησης, που το διέψευσε χλιαρά, με στόχο να μετρηθούν οι αντιδράσεις στο κόμμα για το περίγραμμα της συμφωνίας. Μπορεί το έγγραφο να είναι... «μαϊμού», όμως το περιεχόμενό του για τις παραχωρήσεις είναι ακριβές.
  • Η γενική δοκιμή πέτυχε, γιατί δεν είχαμε εξέγερση. Ακόμη και ο Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι για να σηκώσεις το χεράκι σου κατά του Μνημονίου, πρέπει να έχεις κοινωνικό κίνημα πίσω σου και κόσμο στον δρόμο. Το ωραίο είναι ότι έμαθαν το νέο στις Βρυξέλλες και μπήκαν στο κόλπο. Δεν διέψευσαν το κείμενο, αλλά είπαν ότι είναι ένα από τα... δεκάδες προσχέδια συμφωνίας! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσο περίεργη χώρα η Ελλάδα. Ακούς εκεί γενική εσωκομματική δοκιμή μέσω τραπεζών!
  • Αυτός που έπαθε την πλάκα του με το κείμενο της συμφωνίας ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Ξέρω καλά το γλωσσικό ύφος της τρόικας, το κείμενο αυτό δεν μοιάζει σε τίποτε από όλα αυτά» μονολογούσε παραξενεμένος. Πού και να ήξερες τον συντάκτη της «συμφωνίας», Χρήστο. Φίλος σου!
  • Οσο ψάχνει κανείς, μαθαίνει. Ξέρετε ποίου ιδέα ήταν η θέσπιση διαφορετικού ΦΠΑ για πιστωτικές κάρτες και για τη λιανική; Του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του περίφημου Πολ Τόμσεν, με τον οποίο είναι σε ανοικτή γραμμή αυτό το κελεπούρι που 'κονομήσαμε για υπουργό Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτός είναι ο περίφημος αξιωματούχος που του είπε τη λέξη «perfect» όταν συζήτησαν τη φαεινή ιδέα. Τόσο άσχετοι με τους κοινοτικούς κανονισμούς.

  • Η σκηνή χθες στην οδό Παναγή Κυριακού, όπου το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα, από κόσμο που ήθελε να ευχηθεί στον Κώστα Καραμανλή (φωτό αριστερά) για την ονομαστική εορτή του. Κορυφαίο στέλεχος μπαίνει στο μικρό γραφείο του Καραμανλή και μόλις τον βλέπει, του εύχεται και του λέει: «Πρόεδρε, ετοιμάσου, θα υλοποιήσουμε την απειλή του Διονύση Χατζηδάκη (φωτό δεξιά) και θα έρθουμε με λαμπάδες στη Ραφήνα!» Και ο Καραμανλής με χιούμορ: «Να έρθετε! Αλλά θα με βρείτε εκεί;»
Σημειώστε την πληροφορία: Πιθανότερος αντικαταστάτης του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών είναι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ξέρει άριστα τους Γερμανούς και τον ξέρουν.
Μα καλά, πιστεύει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι βοηθά τον Τσίπρα, όταν καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει την επερχόμενη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την «επώδυνη»;
Κ.
Πηγή: dimokratianews
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top