Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για το μέλλον της Ευρώπης.
Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς δανεικά εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
«Η Ελλάδα μπορεί και χωρίς νέο δάνειο υπό την προϋπόθεση να γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της» δηλώνει σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σχετικά με την ευρωζώνη, επισήμανε ότι «Καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σε ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η Ελλάδα». Προειδοποίησε όμως για τις καταστροφικές συνέπειες ενός Grexit τονίζοντας πως «Το μονοπάτι που μας οδήγησε εντός της ΟΝΕ δεν υπάρχει πια. Αν προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε όπισθεν, θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου».
Ακόμη, επανέλαβε σχετικά με την επίμαχη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα ότι δεν ισχύουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που γράφτηκαν για τον ίδιο και τους χαρακτήρισε απολύτως ψευδείς. Μάλιστα, σημείωσε ότι του έκανε κακή εντύπωση το γεγονός ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν διέψευσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς.
Οταν ρωτήθηκε για τη φράση που του αποδίδεται στο επεισόδιο στα Εξάρχεια, ότι «σε μια εβδομάδα θα τον έχουν πετάξει έξω από την κυβέρνηση», ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι αυτό που είπε στους νεαρούς είναι πως «εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι ξένο σώμα στην πολιτική».
Στη συνέντευξη επίσης ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τους δανειστές «παράταιρους εταίρους» και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «σημαντικό πολιτικό αντίπαλο», ενώ τόνισε ότι η σχέση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι άριστη.
Τέλος, επανέλαβε ότι δεν υποβαθμίστηκε με την ανάληψη συντονιστικού ρόλου στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ απαντώντας στην Bild που τον χαρακτηρίζει «ελευθεριακό κομμουνιστή», επικαλείται άρθρο του στην Guardian όπου αυτοπροσδιορίζεται ως «ελευθεριάζων Μαρξιστής».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top